Viikon olut ja ruoka -pari: Yhden kastikkeen lasagne ja APA
Mehevä lasagne valmistuu helposti vain yhden kastikkeen avulla.
Voit tehdä tästä herkusta joko liha- tai kasvisversion, molemmat sopivat oivasti oluen kera. Kokeile lasagnea APA-oluen viereen, mutta tämä sopii myös pilsin, lageria, vehnäoluen, IPAn ja saisoninkin kanssa.
Yhden kastikkeen olutlasagne
- 1 pilkottu sipuli
- 1 valkosipulinkynsi pienittynä
- 400 g naudan paistijauhelihaa tai ruskeita papuja
- 1 tl makeaa paprikajauhetta
- 1 tlk(noin 200g) paseerattua tomaattia (ja 1 dl vettä huuhteluun)
- 3 dl vaaleaa saksalaista vehnäolutta (tai vettä)
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 200 g raejuustoa tai turkkilaista jugurttia
- Noin 2 dl kermaa
- Noin 1,5 dl maitoa
- 2 tl kuivattua oreganoa
- suolaa ja pippuria
- 2 dl raastettua juustoa, esimerkiksi emmentalia.
Kuullota kattilassa tai korkealaitaisessa paistinpannussa sipuli ja valkosipuli, ruskista jauheliha tai freesaa huuhdellut pavut, jos käytät papuja, murskaa niitä samalla hieman. Lisää paprikajauhe ja hauduta hetki, lisää paseerattu tomaatti (huuhtaise vielä purkki noin desillä vettä ja lisää se myös kattilaan) ja hauduta kuumaksi. Lisää tomaattipyre ja olut, sekoita. Lisää raejuusto tai jugurtti ja anna sen sulaa kastikkeeseen kokonaan sekoittaen. Hauduta, lisää kerma ja mausteet. Hauduta lisää.
Lado uunivuokaan ensin kerros lasagne-levyjä, sitten kerros kastiketta, sitten levyt, kastiketta, levyt, loput kastikkeet. Kaada pannulle maito ja pyöräytä siihen loput kastikkeen maut. Kaada maito lasagnen päälle. Katso että levyt peittyvät. Lisää juusto ja laita uuniin, noin 40 minuuttia 200 asteessa.
Nauti lasagne viileän APA-oluen kera, mutta sopii myös pilsin, lageria, vehnäoluen, IPAn ja saisoninkin kanssa.
Kokeile myös tätä:
Viikon olut ja ruoka -pari: Hapanoluella maustettu kookoskanakeitto ja kirpeä olut
Videoesittelyssä uusin ja uudistunut Olutposti-lehti sekä tilaajaedut