Viikon olut ja ruoka -pari: Hapanoluella maustettu kookoskanakeitto ja kirpeä olut

Viikon resepti on lämmittävä talviruoka, jossa perinteisen sitrushapon korvaa hapanoluen happamuus. Tähän kannattaa käyttää oikeasti sitrusmaisen hapanta olutta tai hyvä olisi myös belgityylinen vehnäolut. Tarjoa keitto riisin ja limelohkojen kera, juomaksi samaa kirpeää hapanolutta kuin liemessä on tai raikasta APA:a, session IPA:a, lager- tai pils-olutta, vehnäolutta tai vaaleaa ale-olutta.

Hapanoluella maustettu kookoskanapata

  • n. 500-600 g kanafilettä
  • kookosöljyä paistamiseen
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pss (80 g) babypinaattia
  • 2-3 cn pala inkivääriä (tai 1 rkl inkivääritahnaa)
  • 1 ruukku korianteria
  • 4 dl kookosmaitoa
  • Noin 3 dl kirpeää hapanolutta (minulla CoolHeadin Sauna Sour)
  • 2-3 rkl punaista thaicurrytahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi:

  • Riisiä (tai nuudeleita) nälän mukaan
  • Noin 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 lime lohkottuna

Ruskista kanakuutiot kookosöljyssä ja nosta syrjään.

Hienonna salottisipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Pese pinaatti. Kuullota wokkipannussa öljyssä sipulit ja inkivääri.

Keitä riisi ja laita syrjään.

Kaada keiton joukkoon kookosmaito (huuhtele oluella purkit ja kaada mukaan). Mausta currytahnalla, soijakastikkeella ja hunajalla. Anna kiehahtaa, maista ja mausta.

Lisää kanakuutiot, pinaatti ja puolet korianterista. Anna porista hetken, kunnes kana on kypsää. Lisää cashewpähkinät ennen tarjoilua sekä toinen puoli korianterista.

VINKKI: Voit korvata kanan kalalla, äyriäisillä tai kasviksilla. Toimii millä vaan!

Katso myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Perunafajitakset ja gose -olut