Viikon olut ja ruoka -pari: Täytetyt tomaatit ja hedelmäinen APA

Kesällä tekee mieli raikasta ja mehukasta ruokaa. Nämä täytetyt tomaatit menevät niin grilliherkkujen lisäkkeenä kuin iltapalaksikin hyvän oluen kanssa. Kolmella tavalla täytetyistä tomaateista löytyy kaikille oma suosikkinsa, hedelmäisen APA:n, sessio IPA:n tai vaalean vehnäoluen kera.

Kolmella tavalla täytetyt tomaatit

Tarvitset: Noin 12 hyvää tomaattia, joista kaiverrat sisuksen pois.

Chili con carne -tomaatit

  • 1 sipuli pienittynä
  • 1/2 pkt jauhelihaa (noin 200g)
  • 1 rkl makeaa paprikajauhetta
  • pari hyppysellistä savustettua paprikajauhetta
  • 1/2 prk (noin 2 dl) esikeitettyjä kidneypapuja
  • öljyä paistoon
  • 1 rkl ruokosokeri
  • pari rouhaisua chilimyllystä
  • suolaa ja pippuria
  • runsaasti tuoretta korianteria
  • tomaattien pois koverretut sisäosat

Kuullota sipuli, lisää jauheliha, sitten mukaan paprikajauhe. Freesaa rauhassa ,sitten lisää huuhdellut pavut, palmusokeri ja tomaattien sisäosat. Anna hautua, mausta makusi mukaan. Lisää lopuksi tuore korianteri. Täytä 4 tomaattia seoksella, lisää vielä korianteria päälle.

Unkarilaiset täytetyt tomaatit

  • noin 13 pilkottua herkkusientä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 1 dl pienittyä ruohosipulia
  • puristus sitruunamehua
  • mustapippuria ja suolaa

Kuullota sienet öljyssä pehmeiksi. Lisää ruohosipulia paljon ja anna kuullottua. Sekoita seos riisin kanssa, purista sitruunamehua päälle ja mausta. Täytä 4 tomaattia seoksella, leikkaa vielä ruohosipulia päälle.

Mozzarellaa ja basilikaa tomaatissa

  • 1 pkt (300 g) mozzarellaa
  • 15 lehteä basilikaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria

Leikkaa mozzarella palasiksi ja täytä 4 tomaattia niin että laita vuorotellen basilikanlehden ja mozzarellaviipaleen. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.

Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen