Grillissä: Lohi-avokadohampurilainen & savuperunat ja tuliset kanahampurilaiset & oluthunajagrillattu varhaiskaali 

Grillihampurilainen on kesän klassikkoruoka. Olutposti kokkasi tällä kertaa mehevät burgerit kanasta ja lohesta, savuperunoiden ja oluthunajagrillatun varhaiskaalin kera. Helppoa ja hyvää, kokeile vaikka!

Ohjeen mukainen ateria esittelykuvassa

Lohi-avokadohampurilainen ja savuperunat (kahdelle)

  • 2 hampurilaissämpylää
  • 2 x 200 g lohifile
  • 1 avokado

Lohen marinadi:

  • 1 dl belgityylinen vehnäolut
  • 1 rkl palmu-tai ruokosokeri
  • 1 limen mehu
  • Suolaa

Sekoita marinadi ja anna lohien levätä siinä noin 30 minuuttia. Pyyhi marinadi lohen pinnalta.

Yrttimajoneesi:

  • 2 dl vegaanimajoneesia
  • 2 dl erilaisia yrttejä, mm. basilika, salvia, timjami, kevätsipuli ja persilja
  • 3 rkl maustamatonta hapanolutta
  • Suolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella sileäksi, maista ja mausta.

Savuperunat:

  • Noin 6 keitettyä perunaa
  • 2 rkl palmu- tai ruokosokeria
  • Suolaa
  • 2 vartta kevätsipulia

Leikkaa perunat puolikkaiksi, laita kulhoon ja sirottele sokeria päälle. Laita savustimeen noin viideksi minuutiksi.

Grillaa lohi, puolita avokado, poista sen kivi ja viipaloi se. Pieni kevätsipulit. Kokoa hampurilaiset majoneesin, lohen ja avokadon kanssa. Tarjoa savuperunoiden kanssa, säästä vähän yrttimajoneesin kanssa dipattavaksi. Ripottele perunoiden päälle kevätsipulia ja nauti kaikki rapean pilsin, hedelmäisen saksalaistyylisen vehnäoluen tai blond alen kanssa.

Tuliset kanahampurilaiset ja oluthunajagrillattu varhaiskaali

  • 2 hampurilaissämpylää
  • Noin 300 g kanan jauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • Majoneesia
  • Vihreää salaattia
  • Suolaa ja mustapippuria

Oluthunajavarhaiskaali:

  • Puolikas pieni varnaiskaali
  • 1 dl Vienna lageria tai amber alea
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Olutpikkelöidyt paprikat:

  • 2 punaista paprikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl maustamatonta gose-olutta
  • 1 tl sokeria
  • Suolaa ja mustapippuria

Puolita paprikat ja paahda ne grillissä. Irrota paahtuneet kuoret ja paloittele paprikat. Sekoita liemi ja upota paprikat liemeen marinoitumaan. Maista ja mausta.

Tee kananjauhelihasta, paprikasta, suolasta ja pippurista massa ja muotoile kaksi pihviä. Grillaa ja kääri hetkeksi folioon. Sekoita vienna lager ja hunaja. Leikkaa varhaiskaalista pitkiä viipaleita, sivele oluthunajalla ja grillaa. Kokoa hampurilainen majoneesista, salaatista, pihvistä ja olutpikkelöidyistä paprikoista. Tarjoa grillikaalin, vienna lagerin, gosen tai session IPA:n kanssa.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Katso myös:

Jälkiruoaksi grillipersikkaa ja hapanolutta