Viikon olut ja ruoka -pari: Siskonmakkarapata ja IPA!
Loppukesän helppo arkiruoka on tomaattinen siskonmakkarapata, jonka kanssa sopii oivasti hedelmäisen humalainen IPA-olut. Tätä pataa voi syödä vaikka kahtenakin päivänä, se nimittäin paranee uudelleen lämmittäessä.
Siskonmakkarapata
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 munakoiso
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tlk tomaattipyrettä
- 1 tl hunajaa
- 1 ½ tl paprikajauhetta
- 1 ½ tl juustokuminaa
- 2 tlk (á 400g) tomaattimurskaa
- 1 dl vaaleaa, hennosti humaloitua lager-olutta
- ½ tl suolaa
- Vettä siskonmakkaroiden keittämiseen
- 500 g siskonmakkaraa
- pari keitettyä kanamunaa
- noin 1 rkl harissa-tahnaa (jos haluat tulista)
Lisäksi: Tuoretta timjamia ja leipää liemen kaapimista varten
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi munakoiso pieniksi. Kuullota sipuli kasarissa
läpikuultavaksi. Lisää munakoiso, tomaattipyree, hunaja, paprikajauhe ja juustokumina ja
paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja huuhtele vedellä rippeet pataan.
Kypsennä ilman kantta siskonmakkaroiden valmistuksen ajan.
Keitä kanamunat pehmeiksi. Kiehauta kattilallinen vettä. Pursota siskonmakkara kuoresta kattilaan.
Keitä 3 minuuttia. Valuta makkarat ja laita takaisin kattilaan. Lisää tilkka öljyä ja ruskista makkaroiden
pinta. Sekoita suola ja makkarat pataan.
Tee pataan kolot kanamunille ja laita puolitetut kanamunat pataan. Kypsennä kunnon lämmöllä, ilman
kantta noin 10 minuuttia kunnes keltuainen on kovaa. Vahdi pataa, ettei se pala pohjasta. Lopuksi heitä mukaan timjaminoksat.
Tarjoa leivän ja hedelmäisen humalaisen IPA-oluen tai raikkaan pilsin kanssa.
VINKKI: kasvisversion saat käyttämällä vaikka kesäkurpitsaa siskonmakkaroiden tilalla.