Viikon Olut ja ruoka -pari: Nektariini-fetapaistos ja NEIPA
Pimeän syksyn saapuessa on hyvä nauttia värikkäistä pöydän antimista. Suolaisenmakea nektariini-fetapaistos menee iltapalaksi sellaisenaan tai vaikka viikonloppuaterian lisäkkeeksi. Juomana kannattaa suosia belgityylistä witbieriä, greippimäistä NEIPA:a, raikasta APA:a tai sitrusmaista session IPA-olutta.
Nektariini-fetapaistos
- 2 bataattia
- 3 nektariinia
- 200 g fetaa
- 1 dl manteleita
- 1 pnt salviaa
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Kuori ja paloittele bataatit ihan pieniksi kuutioiksi. Öljyä uunivuoka ja laita bataatit vuokaan. Paista uunissa 180-asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja lisää ne sitten vuokaan fetan ja manteleiden kanssa. Paista vielä noin 10-15 minuuttia, lopuksi mausta suolalla ja pippurilla sekä salvialla.
Kuva: Anikó Lehtinen