Viikon olut ja ruoka -pari: Hapanolutpikkelöidyt kasvikset
Hapanolutta voi käyttää sitruunamehun tai etikan tapaan ruuanvalmistuksessa. Kokeile vaikka kasvisten pikkelöintiliemenä!
Hapanolutpikkelöidyt kasvikset
- 1 kg pilkottuja kasviksia (mitä vain: kesäkurpitsaa, fenkolia, varsiselleriä, kukkakaalia, porkkanaa, paprikaa…)
- 3 dl vaaleaa, maustamatonta hapanolutta
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 60 g suolaa
- 60 g sokeria
Kiehauta liemi ja maista, lisää vettä/sokeria jos liian hapanta (hieman riippuu hapanoluen mausta). Laita ensin kovat kasvikset kiehumaan pariksi minuutiksi ja sitten pehmeät. Anna kiehua 3 minuuttia. Purkita liemen kanssa piripintaan asti. Kasvikset voi nauttia heti jäähdyttyään tai sitten ne voi säilyttää viileässä. Nauti täytettyjen munakoisojen tai muun ruuan lisukkeena, tai leikkeleiden ja juustojen kera.
Kokeile myös:
Viikon olut ja ruoka -pari: Olutpaneroidut perunakroketit ja IPA