Viikon olut ja ruoka -pari: Olutpaneroidut perunakroketit ja IPA
Nyt saat oivan herkun tähteeksi jääneelle perunamuusille. Tee iltapalaksi olutpaneroituja perunakroketteja ja nauti humaloidun oluen, kuten IPA:n, bitterin tai pilsin kera.
Olutpaneroidut perunakroketit
- 3-4 dl perunamuusia
- noin 1,5 dl jauhoja
- 2 kanamunaa
- 1 dl vaaleaa ale-olutta
- suolaa
- 1 dl korppu-tai pankojauhoja
- öljyä paistamiseen
Laita erillisille laakeille lautasille jauhot ja korppu/pankojauhot. Sekoita syvälle lautaselle kanamuna ja olut. Tee kylmästä perunamuusista puikkoja, pyöräytä ne ensi jauhoissa, sitten olutkanamunaseoksessa ja lopuksi korppu/pankojauhoissa. Paista reilussa kuumassa öljyssä rapeaksi. Jos haluat, lykkää lopuksi hetkeksi kuumaan uuniin.
Tarjoa perunakroketit sinappimajoneesin kera:
- 1 dl majoneesia
- 0,5 dl turkkilaista jugurttia(ei valuvaa)
- 1-2 tl rakeista Dijon-sinappia
- suolaa ja pippuria
Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään puoleksi tunniksi. Tarjoa perunakrokettien kera. Juomana ihan paras on klassinen IPA-olut tai muun humaloidun oluen kera.
Katso lisää:
Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen chili sin carne ja vehnäolut