Oluella valellut kana- ja halloumivartaat ja olutoliivipesto

Kesä on grillauksen aikaa. Olutposti pisti vartaaseen kesän herkut ja maustoi ne oluella. Kokeile sinäkin!

NEIPAlla maustetut kana-ananasvartaat ja paprika-jugurttidippi (kaikki reseptit neljälle)

  • 400 g kanafilettä paloina
  • 1 ananasrengas-säilykepurkki

Kanan marinadi

  • 3 dl mehukasta, ei katkeraa NEIPA-olutta
  • 1/2 dl säilykeananaksen mehu
  • 1,5 limen mehu
  • 3 tippaa Tabascoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • puisia varrastikkuja

Paprikajugurtti

  • 3 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 dl paahdettu paprika -säilykettä kaupasta
  • 1 rkl makeaa paprikajauhetta
  • 1 rkl limemehua
  • hyppyselllinen savupaprikaa
  • suolaa ja mustapippuria

Laita varrastikut likoamaan veteen. Sekoita marinadin ainekset ja laita kanapalat maustumaan. Sekoita sitten dippi ja laita viileään. Paloittele ananakset ja pujota vartaaseen vuorotellen kanapalojen kanssa. Grillaa ja tarjoa dipin kera. Juomaksi mehukkaan raikas NEIPA, pale ale tai sessio-IPA.

Halloumi-tomaattivartaat ja oluella maustettu oliivipesto

  • 400 g halloumia tai grillijuustoa paloina
  • 10-15 pikkutomaattia
  • puisia varrastikkuja

Oliivipesto 

  • 1/2 prk vihreitä oliiveja
  • 2 dl vihreitä yrttejä pienittynä (meirami, salvia, ruohosipuli, basilika tms.)
  • 1 dl öljyä
  • 1/2 dl belgityylistä vehnäolutta
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Liota varrastikut vedessä samalla kun teet peston. Laita peston ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi, maista ja mausta. Pujota grillitikkuihin juustoa ja tomaatteja vuorotellen ja grillaa. Tarjoa heti peston kera. Juomaksi hedelmäinen, belgityylinen vehnäolut tai kevyt American Pale Ale.

Kuvat Anikó Lehtinen

Katso myös:

Jälkiruoaksi grillipersikkaa ja hapanolutta