Lämmittävä possujuurespata olutliemellä
Mausta possujuurespata tummalla lagerilla, joka tuo syvyyttä padan makuun ja mukavan maltaista makeutta liemeen. Padan juomasuositukseksi käy hyvin sama oluttyyli.
Olutta voi käyttää hyvin pataruokien liemenä, kunhan jättää pataan lurauttelematta hyvin humaloidut oluet. Parhaita oluttyylejä pataan ovat maltaiset tummat lager-oluet, brown ale- , amber ale- tai muut tummat oluet. Tässä olut viihtyy possun ja vihannesten kanssa pitkään haudutettuna.
Lämmittävä possujuurespata olutliemellä
- 400 g karjalanpaisti-lihaa
- noin 2 perunaa
- 1 kpl mukulaselleriä
- oliiviöljyä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl makeaa paprikajauhetta
- 3 dl tummaa lager- olutta (hennosti humaloitua)
- vettä tarpeen mukaan
- 1 rkl tomaattipyrettä
- Hhyppysellinen nelimaustetta
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun:
- 2 rkl pieniä kapriksia
Kuutioi karjalanpaisti. Kuori ja viipaloi perunat. Pieni sipulit. Kuullota runsaassa öljyssä sipuli läpikuultavaksi, lisää paprikajauhe ja sekoittele hetki. Lisää sitten lihakuutiot ja paista pinta niihin. Lisää olutta niin että lihakuutiot peittyvät kokonaan. Lisää perunat. Anna kiehahtaa ja kuori rasva padan päältä. Lisää tomaattipyre ja mausta. Anna hautua kunnes perunat niin pehmeitä että ovat hieman hajonneet ja näin suurustaneet liemeä. Tarjoa kuumana rapeakuorisen leivän ja maukkaan tumman lager-oluen tai black-ipan kera.
VINKKI: Saat padasta kasvisversion korvaamalla lihan metsäsienillä.