Hannu Nikulaisen olutarviot – vuodenvaihteen ja alkuvuoden suomalaiset oluet 2025
Olutarvioijamme, yli 35 000 olutta maistanut Hannu Nikulainen katsasti vuodenvaihteen ja alkuvuoden 2025 kotimaiset oluet.
Olutarvioijamme, yli 35 000 olutta maistanut Hannu Nikulainen katsasti vuodenvaihteen ja alkuvuoden 2025 kotimaiset oluet.
Makea valtaa alaa ja vaikuttaa varsinkin perinteisten alkoholikategorioiden, kuten viinien ja oluiden markkinaan. Mitä näille juomille tapahtuu, kun kaikki haluavat makeaa? Päätoimittaja Anikó Lehtinen miettii juomamarkkinan muutosta.
Hartwallin, Olvin ja Sinebrychoffin panimoiden lakko alkaa tänään sunnuntaina. Lakossa on kaikki juomatuotanto oluesta virvoitusjuomiin.
Craft Beer Nomadsit ovat jälleen matkanneet oluen perässä – nyt Bornholmin saarelle!
Pohjoismaiset tislaamot ovat aloittaneet virallisen yhteistyön vahvistaakseen alueen viskikategoriaa maailmanlaajuisesti. Nyt luotu Nordic Whisky Collaboration pyrkii nostamaan pohjoismaisen viskin identiteettiä ja tunnettuutta kansainvälisesti sekä tarjoamaan tislaamoille alustan yhteistyölle ja näkemysten vaihtamiselle.
Tämä tulisen makea äyriäiskasari on oikea lemmenruoka – kokeile vaikka! Seuraksi tietysti hyvä olut.
Isojen ja pienien panimoiden oluentekijöitä ja panimomestareita kokoontui 18.3. Seinäjoelle Mallaskosken panimolle tekemään uutta suomalaista oluttyyliä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Mallaskoskella pantua oluttyyliä on tarkoitus tehdä tulevaisuudessa useammallakin panimolla.
Suomen paras sommelier 2025 -kilpailun on voittanut toistamiseen helsinkiläisen Ravintola Brasan sommelier Dmitrii Frolov. Kilpailun finaali käytiin 17.3. Peloton Cycling Eateryssa, finalisteina Frolovin lisäksi toiseksi sijoittunut Natalie Hayashi Ravintola Murusta ja Murun Viinibaarista sekä kilpailun kolmas, Aino Tuomikoski Baskeri & Basso Bistrosta. Suomen paras sommelier 2025 -kilpailua järjestää Suomen Sommelierit ry jonka tavoitteena on kehittää […]