Tasting: Oluen ja suklaan liitto on suloisen maukas
Olutta harvemmin yhdistetään makeaan, vaikka kannattaisi. Oluen hiilihappoisuus, aromaattinen katkeruus ja mallasmainen makeus sopii erinomaisesti suklaan tuhdin makeaan makuun. Kokeile näitä yhdistelmiä tai sekoita oluet ja suklaat ja maista sokkona!
Tumma marjasuklaa ja dubbel
Tumman suklaan tuhtiuden ja marjojen kirpeyden pehmentää mukavasti rusinaisen, mausteisen makea belgityylinen dubbeli.
Nougatsuklaa ja stout
Runsaan pehmeän, hieman pähkinäisen suklaan parina toimii kevyt ja paahteinen stout, joka raikastaa kahvimaisella aromillaan kokonaisuutta.
Tumma suklaa (80%) ja makea kriek
Tumman suklaan ja kirsikkaoluen yhdistelmä on klassikko, kuin kirsikkasuklaakakkua. Kirsikan makeus pehmentää oluen kahvimaisen katkeruuden, samalla kun suklaa leikkaa oluen makeutta.
Valko-maitosuklaa ja gose
Hieman suolainen (saa olla marjoilla maustettu) gose saa hyvin makeasta suklaayhdistelmästä esiin hienovaraisempia, kiinnostavia hedelmäisiä aromeja.
Tumma suklaa (60%) ja imperial stout
Tämä yhdistelmä leikittelee harmoniamaulla, eli tässä yhdistyy suklaan paahteisuus oluen paahteen kanssa. Maut kumoavat toisensa, ja näin olut on makempaa ja suklaa pehmeämmän makuista.
Maitosuklaa ja West Coast IPA
Makeantuhti suklaa saa hyvän vastaparin aromaattisen katkerasta, hieman karamellimaltaisesta oluesta, jonka katkeruus pehmentyy suklaan tuhtiuteen.
Valkosuklaa ja belgityylinen vehnäolut
Voimaisen makean suklaan raikastaa mausteisen sitrusmainen belgityylinen vehnäolut, jossa käytetty korianterinsiemen tuo esiin kiinnostavan vaniljamaisia aromeja suklaasta.
Marjajugurttisuklaa ja vadelmahapanolut
Pehmeän marjaisa suklaa ja kirpeä vadelmaolut luovat mukavan marjapiirakkamaisen yhdistelmän, joka on samaan aikaan suussa sulava ja raikas.
Kuvat: Anikó Lehtinen
Katso lisää: