Viikon olut ja ruoka -pari: Perunafajitakset ja gose -olut
Fajitakset ovat mainiota illanistujaisruokaa. Kokeile vaihteeksi perunalla täytettyjä fajitaksia, jotka sopivat kaikille meksikolaisen ruuan ystäville. Yhdistä siihen vielä pirteän suolainen gose-olut, niin vieraasi ovat haltioissaan!
Perunafajitakset ja oluthaudutettuja sipulia, tomaattijugurttidippi
- 3 sipulia
- Öljyä paistamiseen
- 1 dl maustamatonta gosea
- 1 rkl hunajaa
- 5-6 perunaa
- 1 paprika
- 2 tomaattia
- 1 pss lehtikaalia
- Grillimaustetta
- Suolaa
Kastike:
- 1,5 dl turkkilaista jugurttia
- 2 rkl majoneesia
- Tomattipyrettä
- Chiliä maun mukaan
- Suolaa ja mustapippuria
- Lime
Lisäksi: Fajitaksia, juustoraastetta
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kastikeainekset ja laita viileään. Viipaloi sipuli ja paprika. Pese perunat kunnolla ja lohko ne ohuiksi. Freesaa sipulit öljyssä, lisää olut sekä hunaja ja hauduta neste pois. Lisää paprika ja perunat. Lisää grillimaustetta ja paista vihanneksiin rapea pinta. Laita kasvikset uunivuokaan ja uuniin. Paista sillä aikaa öljyssä ja suolassa lehtikaali ja leikkaa tomaatit. Lämmitä tortillat uunissa.
Kokoa fajitat laittamalla niihin perunaa, tomaattia, lehtikaalia, sipulia, paprikaa ja juustoraastetta. Lopuksi laita kastiketta. Juomaksi neipa, kevyt apa, saksalainen vehnäolut tai gose.