Viikon olut ja ruoka -pari: Omenainen sinihomejuustosalaatti ja vehnäolut
Kesäilmojen kunniaksi tässä oivan omenaisen salaatin ohje, vaikka grilliherkkujen viereen, juomaksi belgityylinen vehnäolut, marjainen hapanolut tai mausteinen saison. Kesä voi alkaa!
Omenainen sinihomejuustosalaatti ja olutvinegrette
- 1 pkt (70g) pinaattia
- 2 omenaa raastettuna
- Noin 150 g sinihomejuustoa
- Noin 1,5 dl manteleita
Omena-vehnäolutvinegrette:
- 1 dl omenamehu (raastetuista omenoista)
- 1 dl vehnäolutta
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl balsamicoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
Pese pinaatti ja kuivaa se. Raasta omenat ja purista niistä nestettä, jonka laitat erikseen. Sekoita vinegreten ainekset ja laita hetkeksi kylmään.
Levitä pinaatti lautaselle, sirottele päälle omenaraaste, murustele sitten sinihomejuusto ja lopuksi hieman murskatut mantelit. Pirskota kaiken päälle olutvinegretteä.
Lämpimän version salaatista saat, kun freesaat hetken pinaattia pannulla öljyssä, lisäät sitten omenat kuutioina, juuston ja lopuksi mantelit. Sitten lautasille ja vinegrette päälle.
Tee vaikka viereen: