Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen chili sin carne ja vehnäolut
Kylmän kelin lämmikkeeksi sopii mausteinen chili sin carne. Kokeile tätä belgialaistyylisen vehnäoluen, vaalean lagerin, hedelmäisen saisonin tai makean omenasiiderin kera.
Oluinen chili sin carne
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- Öljyä paistamiseen
- 1 rkl makeaa paprikajauhetta
- 1 paprika
- 3 perunaa
- 10 herkkusientä
- 1 prk säilykemaissia
- 1 tlk chilitomaattimurskaa
- 1 tlk (400 g) kidneypapuja tai muita papuja
- 2 dl hennosti humaloitua amber lageria tai alea
- 1 dl esikeitettyjä linssejä
- 1 kanelitanko
- 1 tl hunajaa tai sokeria
- Suolaa, mustapippuria
- Chiliä maun mukaan
Lisäksi: riisiä, vaaleaa leipää tai pastaa, tuoretta korianteria tai muuta yrttiä, ja jos haluat nokare yrttituorejuustoa tarjoiluun.
Pieni sipuli ja valkosipuli, lohko herkkusienet kahtia, kuutioi paprika ja kuoritut perunat. Freesaa sipulit ja valkosipuli kattilassa öljyssä (varo ettei pala). Lisää perunat, paprika ja herkkusienet. Paahda hetken. Lisää paprikajauhe ja sekoittele hetki. Lisää tomaattimurska ja olut (huuhtele maut tomaattimurskapurkista oluella). Lisää kanelitanko ja hunaja. Huuhtele maissit, pavut ja linssit siivilässä ja lisää kattilaan. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes perunat ovat pehmeitä. Mausta chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Ota kanelitanko pois ennen tarjoilua.
Tarjoa kuumana riisin, pastan tai vaalean leivän kanssa, juomasuosituksena vaalea lager, belgialaistyylinen vehnäolut, hedelmäinen saison tai makea omenasiideri.
Ps. Sopii myös tortillan täytteeksi.
Kuva ja teksti: Anikó Lehtinen