Viikon olut ja ruoka -pari: Oluella maustetut kalaruusukkeet ja hernejugurttikastike
Mainio kesäinen illallinen syntyy grillissä itämaisittain maustetuista kalaruusukkeista ja kylmästä hernejugurttikastikkeesta, oluella maustettuna, totta kai. Viereen kylmä olut, ja ruoka on valmis!
Itämaiset kalaruusukkeet ja hernejugurttikastike
- 4 ruodotonta kuhafilettä (tai muuta kalafilettä) pitkittäin halkaistuna
- 4 graavilohifilettä
- Voipaperia
Kalan liemi:
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 dl lager-olutta
- 2 tl seesaminsiemenöljyä
- 2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 sitruunaruohonvarsi viipaloituna
- puolikas chili viipaloituna
- Tuoretta korianteria
Sekoita liemi. Kiedotaan yksi graavilohi- ja kalafile yhteen ruusukkeeksi kaksinkertaisen voipaperipalan päälle. Lusikoidaan lientä päälle. Sidotaan nyyteiksi vaikka kaksin kappalein märällä puuvillalangalla. Sitten grilliin noin 10 minuutiksi.
Hernejugurttikastike
- 1,5 dl turkkilaista jugurttia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl tuoreita herneitä (tai sulatettuja pakasteherneitä)
Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kylmään tekeytymään. Tarjoa kastike ruusukkeiden kera, juomana viileää lager-olutta, belgityylistä vehnäolutta tai hedelmäistä APA:aa.
Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen