Viikon olut ja ruoka -pari: Oluella maustettu varhaiskaalipannu ja amber ale
Varhaiskaalia saa jo kaupoista, ja mikäpä parempaa kuin oluessa haudutettu maukas kaalipannu aasialaisilla mauilla silaten. Seuraksi tähän voi yhdistää maltaisen amber alen tai raikkaan pale alen.
Oluella maustettu varhaiskaalipannu
- 300 g kanasuikaleita tai tofua
- 1 salottisipuli
- 500 g varhaiskaalia
- 2 porkkanaa
- 1 suippopaprika
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1 tl inkivääritahnaa
- 2 rkl hunajaa
- Noin 120 g keittämättömiä nuudeleita
- Öljyä paistamiseen
- 2 dl amber ale -olutta (hennohkosti humaloitua)
- 2-3 rkl seesaminsiemeniä
- 1 mieto chili
- 1 pnt korianteria
Suikaloi kaali, kuori porkkanat, suikaloi ne, kuten myös paprika.
Paista kanasuikaleet öljyssä ja siirrä syrjään. Pyyhi pannu. Kuullota sipulit öljyssä kasarissa, lisää kaali ja porkkanat, paista kunnes napakoita, lisää paprika. Mausta oluelle, soijalla, inkiväärillä ja hunajalla. Keitä nuudelit erikseen ja lisää joukkoon kanapalojen kanssa. Lisää seesaminsiemenet ja lopuksi korianteri kaiken päälle. Juomaksi sopii pale ale tai amber ale.
Kuvat: Anikó Lehtinen