Viikon olut ja ruoka -pari: Mozzarellatoast ja APA-olut

Mozzarella-salaatin voi rakentaa myös toast-leiväksi. Mehevän paahtoleivän välissä sulanut mozzarella ja maukas pesto muodostavan hyvä tasapainon hedelmäisen, raikkaan APA-oluen kanssa. Leivän päällä olevat paahdetut tomaatit taas tuovat APA-oluesta esiin hienovaraisia aromeja.

 

 

Mozzarella&pesto-toastit paahdetuilla tomaateilla

  • Noin 10 minitomaattia
  • Öljyä
  • 8 palaa paahtoleipää
  • 1 pkt mozzarellaa
  • Noin 3-4 rkl pestoa
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Tuoretta salviaa

Laita uuni 200 asteeseen, pilko tomaatit ja laita ne öljyllä vuodeltuun uunivuokaan uuniin paahtumaan 10 minuutiksi. Laita vohvelirauta kuumenemaan. Voitele kaikki paahtoleivät pestolla, laita joka toiselle paahtoleivälle ohuita mozzarellaviipaleita, rouhi vähän mustapippuria päälle ja taita toinen leipäviipale päälle. Laita vohvelirautaan, ihan keskelle rautaa(niin saat leivän kivasti neljään osaan) ja paahda. Lopuksi kasaa lautaselle toastit ja päälle paahdetut tomaatit ja salvia. Erittäin hyvää APA-oluen kanssa.