Viikon olut- ja ruoka-pari: Mehevä tomaattilinssipasta ja kirpeä berliner weisse

Runsaan tomaattinen ja maukas tomaattilinssipasta raikastuu, kun sen kanssa nauttii miedon hedelmäistä, kirpeää berliner weisse-olutta.  Oluen juotavuus keventää pastan paksua suutuntumaa ja sopii aromimaailmaltaan linssien makuihin.

Tomaattilinssipasta

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 prk eli 5oo g tomaattimurskaa
  • Noin 3 dl vaaleaa lager-olutta (hennosti humaloitua)
  • Noin 2 dl vettä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl kuivattuja punaisia linssejä
  • 1/2  dl parmesanjuustoa
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Pastaa
  • Koristeeksi tuoretta basilikaa ja parmesania

Pieni sipuli, kuori ja pieni porkkanat. Kuullota sipuli isossa korkeareunaisessa pannussa, lisää porkkanat ja freesaa hetken miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska. Huuhtele oluella tomaattimurskapurkki ja lisää pannulle, niin saat kaikki maut mukaan. Lisää kuivattua basilikaa ja hunaja.  Huuhtele punaiset linssit ja lisää kattilaan. Lisää myös parmesanjuusto ja vettä. Keitä miedolla lämmöllä kunnes lissit ovat pehmeitä. Jos kastike tuntuu liian kuivalta, lisää hieman vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.  Keitä pasta al denteksi ja huuhtele se. Valuta ja lisää pasta kastikkeen joukkoon. Sekoita.

Tarjoa joko kirpeän berliner weisse-oluen kanssa tai vaalean lagerin kera.