Viikon olut- ja ruoka-pari: Halloumi-melonisalaatti makealla olutbalsamicolla
Olut on omiaan erilaisiin salaatinkastikkeisiin. Kokeile alkuruuaksi tai iltapalaksi halloumi-melonisalaattia makean olutbalsamicokastikkeen kera! Juomaksi hedelmillä maustettu gosea, kirpeää berliner weisseä tai raikasta golden alea.
Basilikainen halloumi-melonisalaatti makealla olutbalsamicolla
- Noin 200 g halloumijuustoa viipaleina
- ¼ vesimelonia
- Noin 10 basilikanlehteä
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
Makea olutbalsamico
- 1 dl hedelmällä, kuten vaikka mangolla maustettua hapanolutta
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl balsamico-etikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
Leikkaa vesimeloni viipaleiksi, pirskota öljyä päälle ja suolaa ja pippuroi paloja hieman. Paista halloumi kuumaksi kuivalla pannulla ja laita se meloniviipaleiden päälle. Koristele basilikanlehdillä.
Juomasuositus: Hedelmillä maustettu gose, berliner weisse tai golden ale.