Unkarilainen olutherkku – piparjuurella täytetyt kinkkurullat
Unkarissa tarjotaan aina pientä syötävää juoman kera, on juoma sitten olutta tai viiniä. Tämä helppo pikkusyötävä on Unkarissa nimenomaan oluen kylkeen tarjottava herkku ja yleensä sitä saa vaalean lager-oluen kera.
Piparjuurtahnalla täytetyt kinkkurullat
- 1/2 ptk(noin 150g) keittokinkkua (ei ohuen ohutta)
- 1/2 prk (noin 150 g) rahkaa
- noin 2-3 rkl piparjuuritahnaa (saa kaupasta valmiina)
- suolaa ja mustapippuria
Sekoita tahna piparjuuresta ja rahkasta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä kylmään tasaantumaan noin tunniksi. Ota seos kylmästä ja jokaisen keittokinkkuviipaleen— keskelle pitkittäin— tahnaa, rullaa siivu rullalle ja pyöräytä myllystä vähän mustapippuria päälle. Juomasuosituksena vaalea ja viileä lager-olut.