Rapeat sipsifajitakset vaalean lagerin kera
Mausteisen meksikolaishenkisen ruoan kanssa parhaita oluita ovat hieman makeat, maltaiset oluet, joissa ei ole liikaa katkeroa. Kokeile rapeiden sipsifajitasten kanssa vaaleaa, kevyesti humaloitua lager-olutta, hedelmäistä golden alea tai kuplivaa belgityylistä vehnäolutta.
Rapeat sipsifajitakset
Fajitas
3 paprikaa suikaloituna
2 sipulia suikaloituna
2 kanan rintaleikettä (tai muuta lihaa/tofua)
rypsiöljyä paistamiseen
noin 3 rkl miedosti humaloitua lager-oluttaLihan/tofun kuivamarinadi:
1 tl makeaa paprikajauhetta
—½ chilipalko
—½ tl sokeria
suolaa ja pippuriaGuacamole
2 kypsää avokadoa
1 tomaatti pienittynä
1 valkosipulinkynsi pienittynä
loraus sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Tabascoa maun mukaanSalsa
Pari kypsää tomaattia pienittynä (ota siemenet pois)
1/2 paprika kuutioituna
1 rkl palmusokeria
ripaus suolaa
loraus chipotle-kastikettaLisäksi
tortillalettuja
tuoretta korianteria
Estrella Cheddar&Chipotle -sipsejä
Paista erikseen sipulit ja paprikat. Sekoita kuivamarinadi ja hiero se kanafileisiin/tofuun. Paista kanafileet kokonaisina. Viipaloi paistamisen jälkeen. Palauta suikaleet— pannulle ja laita mukaan tilkka olutta, jolla saat kosteutta lihaan ja kaikki pannun maut talteen.
Tee guacamole murskaamalla haarukalla pehmeät avokadot. Sekoita kaikki aineet. Anna maustua hetken.
Tee salsa sekoittamalla kaikki aineet. Voit keittää salsaa hieman kasaan, jos tomaatit ovat todella kirpeitä.
Kokoa fajitakset laittamalla mieleisesi määrä täytteitä tortillaletulle. Ripottele lopuksi kaiken päälle sipsejä hieman murskattuna. Nauti kaikkea kaiken kanssa, juomana kylmä lager.