Siiderimunkit ja vapun herkkureseptit
Kokeile vappuna siiderimunkkeja makean omenasiiderin kanssa ja katso Olutpostin muut oluella maustetut herkkureseptit juhlaan.
Siideriset vappumunkit
Taikina:
- 1 prk(noin 250 g) maitorahkaa
- 1,5 dl makeaa omenasiideriä
- 1 pkt(50 g) hiivaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- Hyppysellinen kanelia
- Hyppysellinen suolaa
- 1 kanamuna
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl sulaa voita
Paistamiseen:
- Rypsiöljyä tai kookosöljyä
Viimeistelyyn:
- Sokeria
Sekoita rahka ja siideri huoneenlämpöisenä yhteen. Liuota tähän seokseen hiiva ja lisää sitten sokeri, kardemumma, kaneli, suola ja kanamuna joukkoon. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi voi ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Kohota noin tunnin.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kohota niitä noin puoli tuntia. Kuumenna öljy korkeassa kattilassa. Kokeile öljyn sopivuutta pienellä taikinanokareella, öljy on tarpeeksi kuumaa, kun nokare paistuu kullanruskeaksi parissa minuutissa. Paista munkki kerrallaan ja nosta kullanruskea munkki reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyörittele kuumina sokerissa ja laita tarjolle omenahillon kera.
Katso Olutpostin arkistosta muita vapuksi sopivia herkkuja niin vapunaatoksi kuin brunssillekin!
- Tomaatti- ja auringokukansiementahna dippaukseen— IPA-oluen kera
- Parsaa ja parmesanmajoneesia siiderin kera
- Friteerattu juusto brunssille
- Piparjuurella täytetyt kikkurullat naposteltavaksi
- Kreikkailainen sipsisalaatti vappuaamubrunssille
- Makkaratasting vapunaatoksi
- Lonkerogranita jälkiruuaksi—
Hauskaa vappua!