Nyt on olutherkku: Juustoon käärityt suolakurkut
Jos juusto, olut ja kirpeä suolakurkku on makuusi, tässä täydellinen naposteluresepti! Juustoon käärityt suolakurkut, smetana ja hunaja sopii niin alkuruuaksi kun oluen kanssa naposteluun.
Tämä monen venäläiseksi luulema alkuruokaherkku, suolakurkkuja hunajalla ja smetanalla, on 1970-luvulla Suomessa amerikkalaisille turistille kehitetty yhdistelmä. Ainesosat ovat Venäjän keittiöstä tuttuja, mutta niitä ei ole ollut tapana syödä yhdessä. Moderni versio tulee lisäämällä yhdistelmään myös juustoa.
Goudaan käärityt suolakurkut, smetana ja hunajaa
- 4-6 kokonaista suola/maustekurkkua
- noin 100 g goudajuustoa
- 2 dl smetanaa
- 1 dl hunajaa
Lämmitä uuni kahteensataan asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperin päälle kolme viipaletta juustoa hieman limittäin. Leikkaa suolakurkut pitkittäin neljään osaan. Laita juusto uuniin, noin 3-5 minuuttia että juusto hieman kuplii. Ota uunista ja odota hieman, että juusto vähän jäähtyy, mutta on vielä lämmintä. Kääri lastan avulla suolakurkkuviipaleet juuston sisään. Tarjoa heti smetanan ja hunajan kera, juomaksi vaalea lager-olut.
Kuvat: Anikó Lehtinen