Grillissä: Margarita-pizza hernedipillä ja valkoinen päärynä-sinihomejuustopizza

Monien mielestä kesää ei ole ilman grillausta. Lämmin kesäilta, vieressä kuumenevä grilli ja huurteinen olut on yhdistelmä, jota muistellaan kylminä talvityöpäivinä. Olutposti laittoi pöydän koreaksi grillipizzoilla, oluella maustettuna tietenkin!

Grillipizzat (noin 6 pientä pizzaa)

Taikina:

  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 pkt tuorehiivaa
  • Ripaus sokeria
  • Noin 6-7 dl vehnäjauhoja
  • Ripaus suolaa
  • Noin 3/4 oliiviöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri ja sekoita. Sekoita suolat jauhoihin. Alusta jauhot taikinaan, lisää öljy ja alusta se myös. Anna kohota ainakin muutaman tunnin liinan alla.

Margarita-pizza grillipaahdetuilla kasviksilla ja hernedipillä  (3 kpl)

  • Tomaattikastiketta
  • Maun mukaan pizzajuustoraastetta
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • Noin 8 kirsikkatomaattia
  • Tuoretta basilikaa

Pese ja leikkaa kasvikset paloiksi. Sivele öljyllä ja paahda grilliparilalla kypsiksi.

Tuorehernedippi:

  • 1 dl tuoreita herneitä
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl belgityylistä vehnäolutta
  • Suolaa ja mustapippuria

Sekoita dipin raaka-aineet tasaiseksi kulhossa sauvasekoittimella.

Muotoile pizzataikinasta pieniä pizzoja, sivele tomaattikastikkeella ja grillaa viitisen minuuttia pizzakivellä tai pizzauunissa (uunin säätöjen mukaan). Lado kypsän pizzan päälle grillikasvikset, tuoretta basilikaa ja dippiä. Nauti heti, juomana maustamaton hapanolut, mehukas NEIPA tai raikas lager.

Valkoinen päärynä-sinihomejuustopizza (3 kpl)

  • 2 dl creme fraichea
  • 4 keitettyä perunaa
  • 2 päärynää
  • 200 g sinihomejuustoa
  • 1 dl pähkinöitä
  • Ruohosipulia
  • Juoksevaa hunajaa

Muotoile pizzataikinasta pieniä pizzoja, sivele creme fraichea päälle, viipaloi perunat ja päärynät sekä murustele sinihomejuusto päälle. Grillaa viitisen minuuttia pizzakivellä tai pizzauunissa (uunin säätöjen mukaan). Sirottele päälle pähkinöitä, ruohosipulia ja viimeistele hunajalla. Nauti heti, juomana marjainen hapanolut, belgityylinen vehnäolut tai rustiikki saison.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Katso myös:

Grillikausi alkaa – katso parhaat olut & burgeri -vinkit!