Viime hetken olut ja ruokavinkki – sipsiperunat ja tulisenrapea olutdippi
Ota talteen viime hetken herkkuvinkki uuden vuoden valvojaisiin – sipsiperunat ja tulisenrapea olutdippi! Tarjoa viereen mitä vain olutta, seuraksi sopii myös makea omenasiideri ja vaikka ananaslonkerokin!
Rapeantulinen olutdippi
- 1,5 dl tuorejuustoa
- 1,5 dl majoneesi
- 2 rkl vaaleaa lager-olutta
- 3-4 rkl seesamiöljyssä olevaa rapeaa valkosipulia (Pirkka tai etniset kaupat)
- 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
- Noin 1 dl murskattuja kuorellisia manteleita
- Suolaa ja mustapippuria
- Korianteria
Sekoita tuorejuusto ja majoneesi, notkista oluella mausta hieman suolalla (muista että rapeassa valkosipulissa on paljon suolaa) ja mustapippurilla.
Lado kulhoon puolet majoneesiseoksesta, laita hunajaa ja rapeaa valkosipulia puolet päälle, sitten majoneesiseosta ja päälle loput rapeasta valkosipulista ja hunajasta. Lisää sitten mantelit ja korianteri. Tarjoa sipsiperunoiden tai muiden dipattavien kera, tähän sopii hyvin sipsit, paistetut perunat, kananugetit ja kalapuikot sekä suupaloiksi leikatut kasvikset ja hedelmät kuten porkkana, paprika, kukkakaali tai omena.
Sipsiperunat
- Noin 500 g yleisperunaa
- Noin 2 dl sipsejä murustettuna
- Hieman savupaprikaa
- Öljyä paistamiseen
- Suolaa ja mustapippuria
Pese ja lohko perunat. Mausta(muista että sipseistä tulee lisää suolaa) ja laita hieman öljyä. Laita airfryeriin tai uuniin (kokonaisaika noin 25 minuuttia ja 180 astetta). Ota sipsit noin 7 minuuttia ennen kokonaisaikaa pois, lisää sipsit ja sekoita.
Kuvat: Aniko Lehtinen
Katso myös: