Viikon olut ja ruoka-pari: Vuohenjuustotomaattivoileipä ja lager-olut

Kunnon sämpylä maistuu aina oluen kera. Mahan täytettä sämpylästä, kirpeyttä hapanolutpikkelöidyistä tomaatista, ruokaisuutta paneeratusta vuohenjuustosta ja mehevyyttä majoneesista. Ei sitä muuta oluen kylkeen tarvitse!

Vuohenjuustoleike-tomaattivoileipä

Tarvitset:

  • Hyvän sämpylän
  • 200 g vuohenjuustoa
  • Majoneesia
  • 4-5 pikkutomaattia

Paneeraukseen:

  • 1 dl jauhoja
  • 1 kananmuna
  • ½ dl lager-olutta
  • 1 dl korppujauhoja

Hapanolutpikkeliliemi:

  • 1 dl miedosti humaloitua hapanolutta
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ rkl etikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Sekoita pikkeliliemi. Leikkaa leikkaa tomaatit siivuiksi. Upota tomaatit liemeen ja annan olla viileässä pari tuntia. Tee sitten leike vuohenjuustosta pyörittämällä se ensin jauhoissa, sitten kananmunan ja oluen seoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kuumalla pannulla nopeasti rapeaksi.

Kokoa sämpylä laittamalla ensin majoneesia, sitten leike sitten tomaattia ja lopuksi taas majoneesia. Paina kansi päälle, ota viereen tuoppi lager-olutta ja nauti! Hyviä oluita tämän kanssa ovat myös belgityyliset vehnäoluet tai hedelmäiset pale ale- tai APA-oluet.

Kokeile myös!

Viikon olut ja ruoka -pari: Katkarapuramenkeitto olutliemellä ja sour