Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen Mac & Cheese ja vehnäolut

Kokeile tuhtia Mac & Cheese -makaronipataa kylmiin iltoihin. Tätä voi tehdä kerralla enemmän, se vain paranee lämmitettäessä. Nauti juomaksi viereen vaalea vehnäolut, katkeroinen West Coast IPA tai hedelmäinen APA.

Mac & Cheese on jenkkiläinen ikoninen lohturuoka joka tehdään pastasta ja juustosta. Yhdistelmänä pasta ja juusto on ainakin 900 vuotta vanha, mutta Mac & Cheese löytyy yhdysvaltalaisista keittokirjoista tällä nimellä ensimmäisen kerran 1900-luvun alkupuolella. Koska tämä ruoka oli halpa ja helppo tehdä, se yleistyi nopeasti laman ja toisen maailmansodan vaikeuttaessa Yhdysvaltojen taloudellista tilannetta. Viimeistään suuret ikäluokat tekivät tämän ruuan laajasti tunnetuksi.

Oluinen Mac & Cheese

  •  3,3 dl ruokakermaa
  • 1 dl vehnäolutta
  • 40 g voita
  • 250 g raastettua cheddaria
  • 150 g raastettua emmentalia tai goudaa
  • 300 g makaronia (kuivapaino)
  • Ripaus muskottipähkinää
  • Korppujauhoja
  • Suolaa ja mustapippuria

Kirpeä tomaattisalaatti:

  • Noin 10-14 pikkutomaattia
  • 2 rkl etikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • Suolaa ja pippuria

Keitä pasta al denteksi, huuhtele ja laita takaisin kattilaan. Lämmitä uuni 220-asteeseen. Kiehauta ruokakerma, lisää juustoraasteet, olut ja voi. Sekoita tasaiseksi, mausta ja maista. Sekoita kulhossa pasta ja kastike. Kaada seos voideltuun uunivuokaan  ja ripottele korppujauhoja päälle. Jos pidät extrajuustoisesta, voit ripotella lisää juustoa päälle. Paista uunissa noin kymmenisen minuuttia.

Sekoita tomaattisalaatin liemi. Puolita tomaatit ja laita liemeen.

Tarjoile Mac & Cheese kirpeän tomaattisalaatin kanssa. Valitse juomaksi vaalea vehnäolut, katkeroinen West Coast IPA tai hedelmäinen APA.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Skottilaiset murekemunat ja bitterit