Viikon olut ja ruoka -pari: Munakoisotorni olutsiirapilla ja vehnäolut

Kesällä kaipaa intensiiviä makuja, mutta samalla raikkautta ja mehukkuutta ruokaansa. Tämä yksinkertainen ohje valmistuu niin mökillä kuin grillipiknikilläkin. Sitten vaan valmiin munakoisotornin viereen kylmää vehnäolutta tai amber alea ja ääntä kohti!

Munakoisotorni vadelma&olutbalsamicosiirapilla

  • 1 munakoiso
  • 1 pkt mozzarellaa
  • oliiviöljyä
  • noin 10 salamiviipaletta
  • noin 10 minitomaattia
  • 1 pnt rucolaa
  • suolaa ja pippuria

Vadelma&olut-balsamicosiirappi:

  • 3 rkl vadelmahilloa
  • 1 dl vehnäolutta
  • 1 dl balsamicoa

Viipaloi munakoiso vaakaan lautaselle ja suolaa viipaleet, anna olla ainakin 15 minuuttia. Viipaloi tomaatit. Laita uunipellille leivinpaperin päälle munakoiso- ja tomaattiviipaleet, pirskota hieman öljyä niiden päälle. Paahda noin 10 minuuttia uunissa noin 200 asteessa. Tai grillaa munakoisoviipaleet ja tomaatit parilalla.

Laita kasariin siirapin ainekset ja keitä noin 10 minuuttia sekoittaen tai kun muuttuu siirappimaiseksi.

Viipaloi juusto. Ota uunipelti uunista ja kokoa torni laittamalla aina munakoisoviipale, salami, mozzarella päällekkäinen. Tee kaksi tai neljä tornia. Laita takaisin uuniin noin viideksi minuutiksi. Pese salaatti. Laita lautasille rucolaa, torni, kaiken päälle muutama paahdettu tomaattiviipale ja siirappia. Lopuksi hieman mustapippuria ja suolaa. Tarjoa heti maltaisan amber alen tai vaalean vehnäoluen kanssa, viereen salaattia.

Ps. Toimii myös ilman salamia vegenä tai lisäkkeenä.