Viikon olut ja ruoka -pari: Lämmittävä oluinen linssipata ja red ale
Kylmät päivät vaativat lämmittävää lohturuokaa. Tämä täyteläisen makuinen, pehmeän tuhti linssipata valmistuu helposti ja saa hauskan maltaista makua karamellimaisesta red ale -oluesta. Sama olut käy myös ruokajuomaksi!
Oluinen linssipata
- 1 sipuli pienittynä
- Öljyä paistamiseen
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl makeaa paprikajauhetta
- 400 g kanan jauhelihaa (tai vegeversioon soijarouhetta tai härkistä)
- 1 porkkana hienona raasteena
- 1/2 kesäkurpitsa hienona raasteena
- 3 dl esikeitettyjä mustia linssejä
- 2 dl paseerattua tomaattia
- 1 rkl hunajaa
- 2 dl maltaisa red ale -olutta
- Ripaus kuivattua meiramia
- Suolaa ja mustapippuria
- Tarjoiluun: Muutama kirsikkatomaatti ja tuoretta basilikaa
Pieni sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää paprikajauhe ja kuullota ihan hetki. Puserra hienoksi raastettu kesäkurpitsa ja porkkana ”kuivaksi” raasteeksi ja lisää sekoitellen. Anna kaiken kuullottua hetki ja lisää sitten paseerattu tomaatti ja olut. Anna kiehahtaa ja mausta sitten meiramilla ja hunajalla. Keittele hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia. Silppua tarjoiluun lautaselle padan päälle hieman kirsikkatomaattia ja tuoretta basilikaa. Tarjoa sellaisenaan tai erittäin isoon nälkään ohrahelmien kera. Juomana rea ale, hedelmäinen vaalea vehnäolut, amber lager tai sessio IPA.