Viikon resepti: Täytetyt munakoisot ja kurpitsa-lehtikaalipasta vehnäoluella

Satokausi on täällä. Puutarhoissa ja kaupan hyllyllä on maittavia kasviksia, joista saa oluen kera pyöräytettyä vaikka mitä! Kokeile täytettyjä munakoisoja ja lehtikaalilla sekä kurpitsalla maustettua pastaa vaikka viikonlopun illalliseksi vaalean vehnäoluen, raikkaan pilsin tai Session IPA-oluen kera.

Täytetyt munakoisot ja kurpitsa-lehtikaalipasta

  • 4 lehteä lehtikaalia
  • 2 isoa tai 4 pientä munakoisoa
  • 1 pieni tai 1/2 isosta kurpitsasta
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä pienittynä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1/2 dl vaaleaa saksalaistyylistä vehnäolutta
  • hyppysellinen chiliä
  • hyppysellinen kanelia
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • noin 0,5 dl kermaa tai kaurakermaa
  • noin 300 g keitettyä pastaa

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Pese, kuivaa ja riivi paloiksi lehtikaali. Levitä palat pellille uunipaperin päälle ja paista noin 10 minuuttia, kunnes lehdet ovat rapeita. Jätä jäähtymään.

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Puolita ja koverra munakoisot kupeiksi. Öljyä ja suolaa munakoisonkuoret. Leikkaa munakoison sisus pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele kurpitsa pieniksi paloiksi. Kuullota öljyssä sipuli ja valkosipuli, lisää sokeri, olut sekä mausteet ja anna kuumentua hetken. Lisää sitten munakoison- ja kurpitsanpalat ja paista niitä hetken. Ota puoli desiä pehmenneitä kurpitsanpaloja sivuun. Lopuksi lisää tomaattimurska. Anna hautua noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä munakoisot seoksella ja laita uuniin noin 20 minuutiksi.

Soseuta kurpitsanpalat tilkassa kermaa. Keitä pasta. Sekoita kurpitsasose pastaan ja murskaa lehtikaalin lehdet joukkoon. Tarjoa täytetyt munakoisot kermaisen kurpitsapastan kera. Juomaksi vaalea vehnäolut, rapea pils tai Session IPA-olut.

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: vietnamilaiset kevätkääryleet ja oluinen maapähkinädippi