Viikon olut ja ruoka -pari: vietnamilaiset kevätkääryleet ja oluinen maapähkinädippi
Kokeile vaikka viikonlopuksi raikkaita vietnamilaisia kevätkääryleitä, joita syötiin alun perin uuden kuun juhlissa, joita vietettiin kevään tulon kunniaksi. Kevätkääryleistä on lukuisia erilaisia mukaelmia Kaakkois-Aasian maissa. Vietnamissa kasvikset kääritään riisipaperiin ja voidaan syödä joko sellaisenaan tai nopeasti fritattuna.
Fritatut vietnamilaiset kevätkääryleet ja oluinen maapähkinädippi
Vietnamilaiset kevätkääryleet:
- 2 avokadoa
- 2-3 porkkanaa
- 1 kurkku
- 1 keltainen paprika
- Noin 12 arkkia riisipaperia
- Lämmintä vettä
- Öljyä paistamiseen
Dippi:
- 1 dl sileää maapähkinävoita
- 1/2 dl New England Pale Ale -olutta tai kevyesti humaloitua NEIPAA
- 2 rkl sweet sour -kastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1/2 tuoretta chiliä
Sekoita dipin ainekset, paitsi chili, sauvasekoittimella ja laita viileään. Viipaloi kurkku, paprika ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Poista avokadon kivi, irrota sisus kuoresta ja siivuta se. Laita isolle keittolautaselle lämmintä vettä ja laita riisipaperi notkeutumaan sinne. Kokoa sitten paperin keskellä kasviksia ja taittele rullaksi, käännä kiinni päät. Kun kaikki rullat on tehty, kuumenna öljy ja paista nopeasti molemmin puolin. Tarjoa dipin kera. Seuraksi NEPA, NEIPA, belgityylinen witbier, vaalea lager tai pale ale.
Kuvat: Anikó Lehtinen
Kokeile myös: