Viikon resepti: Maltaiset, kasviksilla täytetyt munakoisot
Maltaista olutta voi käyttää hyvin patojen ja ruokien mausteeksi. Kokeile tätä maukasta uuniruokaa vaikka amber alen kanssa.
Maltaiset, kasviksilla täytetyt munakoisot
- 2 isoa munakoisoa (tai kesäkurpitsaa)
- 1,5 dl valmistamatonta riisiä
- 2 kevätsipulia silputtuna
- oliiviöljyä paistamiseen
- 200 g naudan jauhelihaa
- Hieman paprikajauhetta
- 1 dl miedosti humaloitua maltaista olutta (red ale/amber ale)
- 10 pikkutomaattia pienittynä
- suolaa ja mustapippuria
- Tuoreita yrttejä silputtuna (timjami, persilja, salvia, rosmariini, basilika, meirami, oregano…kaikki käyvät)
Noin 1,5 dl emmental- tai goudajuustoa raastettuna
Keitä riisi valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Poista munakoisojen sisus lusikalla ja veitsellä, jättäen ne ”veneiksi”. Kuutioi munakoisojen sisus ja suolaa ne kulhossa. Kuullota pilkotut sipulit öljyssä, lisää jauheliha ja mausta paprikajauheella. Lisää munakoisokuutiot ja paista, lisää sitten tomaatit. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita seos isoon kulhoon, lisää kypsä riisi ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla maistaen välillä. Sekoita joukkoon yrtit ja lusikoi seos munakoisoveneisiin, ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Nauti juuri uunista tulleena, maukkaiden sämpylöiden ja oluen kera.
Juomasuositus: Red ale, amber ale, pils, lager, tumma lager tai APA.
Kokeile myös:
Viikon olut ja ruoka -pari: Lämmittävä oluinen linssipata ja red ale