Viikon olut ja ruoka -pari: Sisäfilesalaatti, hedelmäinen olutvinegrette ja maltainen red ale

Hieman karamellimaisen makean red ale -oluen kanssa sopivat voimakkaan suolaiset, jopa etikkaiset maut. Hedelmäisellä olutvinegretellä valeltu, sinihomejuustolla silattu sisäfilesalaatti sisältää tuhdin suolaisia makuja, jota maltaisen makea olut tasapainottaa. Kokeile vaikka!

Sisäfilesalaatti olutvinegretellä

  • 200-300 g sisäfilettä (kasvisversio tulee paahdetusta munakoisosta)
  • 2 pnt salaattia
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • 150 g sinihomejuustoa

Hedelmäinen olutivinegrette:

  • 1 omena kuutioina
  • noin 12-14 kuivattua-luumua puolitettuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl red ale -olutta
  • 3 rkl hunajaa (oman mielen mukaan)
  • suolaa ja mustapippuria

Sekoita vinegreten kaikki ainekset ja annan maustua ainakin tunnin, mielellään pari.

Paista sisäfile palana kuumalla pannulla haluamaasi kypsyyteen, kääri folioon veteytymään. Pese ja revi salaatit kulhoon. Leikkaa sisäfile ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä ja asettele viipaleet salaattien päälle. Heitä mukaan pähkinät ja murustele sinihomejuusto. Lopuksi pirskottele runsaasti vinegretteä päälle ja laita myös siinä olleet luumut ja omenat mukaan. Juomaksi maltainen red ale, brown ale tai amber ale.