Viikon olut ja ruoka -pari: Vehnäolutfocaccia ja oluella notkistettu avokadohummus
Oluen kanssa maistuu aina pikkusuolainen. Tässä helppo, oluella maustettu avokadohummus ja mehevä focaccia, jotka ovat oivia yhdessä vaikka iltapalaksi.
Vehnäolutfocaccia ja oluella notkistettu avokadohummus
Vehnäolutfocaccia:
- Perustaikina
- Täytteeksi:
- Mustia oliiveja
- Kirsikkatomaatteja
- Tuoretta rosmariinia
- Sormisuolaa
- Öljyä
Painele taikina vuokaan leivinpaperin päälle. Napsauta uuni päälle ja anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Painele koloihin vapaalla kädellä päällisiä. Levitä runsaasti oliiviöljyä sudilla leivälle. Ripottele päälle rosmariinia ja paljon suolaa. Paista noin 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Sudi heti uunista tulleen leivän päälle vielä lisää oliiviöljyä. Leikkaa paloiksi ja dippaile avokadohummukseen.
Oluella notkistettu avokadohummus
- 2 dl valmista hummusta
- 2 kypsää avokadoa
- ½ dl maustamatonta hapanolutta
- Suolaa ja mustapippuria
- Päälle: rosépippuria
Koverra avokadot pois kuoristaan ja laita ne isoon kulhoon. Kaavi hummus seuraksi ja sekoita seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää olut, sekoita lusikalla joukkoon, mausta lopuksi suolalla ja pippurilla välillä maistaen.
Juomaksi sopii vehnäolut, maustamaton hapanolut, saison, sessio IPA, NEIPA tai vaalea belgiale.
Kokeile myös:
Viikon olut ja ruoka -pari: Seesamisiementangot ja oluinen maapähkinä-harissadippi