Viikon olut ja ruoka -pari: Vehnäoluinen kanavalerisotto ja saison

Kokeile helppoa vehnäoluista valerisottoa, johon oman makunsa tuovat kauden kasvikset. Tämä maistuu vaalean, kuplivan saison-oluen kera, jonka mausteisuus keventää valerisoton makua ja toisaalta oluen hedelmäisyys sopii  kasvisten vihreyteen.

Vehnäoluinen kanavalerisotto, paahdetut kasvikset ja harissatomaattitahna

  • 400 g kanasuikaleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • timjamia
  • mustapippuria
  • 3 dl keitettyä jasmiiniriisiä
  • 2 dl belgityylistä vehnäolutta
  • 2 rkl voita
  • suola
  • 1 pnt parsaa
  • 1 paprika
  • 200 g herkkusieniä
  • Öljyä paistamiseen

Harissatomaattitahna:

  • 2 dl kreikkalaista jugurttia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 rkl harissatahnaa (miten tulista haluaa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä riisi. Viipaloi kasvikset, ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle, voitele ohuelti öljyllä ja laita uuniin noin 15-20 minuutiksi. Sekoita harissatomaattitahnan ainekset ja laita kylmään.

Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista kanasuikaleet. Lisää timjami ja paahda hetken pannulla. Lisää wokkiin riisi, olut ja voi, pyörittele kanat ja riisit paistaen sekaisin niin että neste haihtuu. Mausta tarpeen mukaan lisätimjamilla, mustapippurilla ja suolalla.

Tarjoa kanavalerisotto paahdettujen kasvisten ja harissatomaattitahnan kera. Juomaksi joko belgityylinen vehnäolut, saison tai belgityylinen vaalea ale.