Viikon olut ja ruoka -pari: Suolaiset vohvelit ja vaalea vehnäolut

Kokeile brunssiksi suolaisia vohveleita parsan, kananmunien ja vehnäolutkastikkeen kera. Juomaksi belgityylistä vaaleaa vehnäolutta, NEIPAa, kevyttä hapanolutta tai kuivaa omenasiideriä. Vehnäoluen voi tarjota myös brunssihenkeen samppanjalaseista!

Vehnäolutvohvelit ja parsaa olutkastikkeella

Vohvelit:

3 dl vehnäolutta

2 dl juoksevaa turkkilaista jugurttia

2 kananmunaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

4 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen: Voita

Sekoita olut, jugurtti, kananmunat ja sokeri kulhoon. Sekoita ruokasooda jauhoihin. Siivilöi jauhot sekoittaen kulhoon olut-jugurtti-munaseokseen. Anna turvota puoli tuntia. Paista vohveliraudalla kullankeltaiseksi.

Lisäksi:
Keitettyjä kananmunia nälän mukaan
Rucolaa pestynä

Uuniin öljyn kanssa:
1 pnt vihreää parsaa pestynä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese parsat ja kuori parsan varret. Öljyä uunivuoka, laita parsat sinne ja työnnä uuniin. Paahda parsoja kunnes napakan kypsiä, noin  10-15 minuuttia.

Vehnäolutmajoneesi:
1 dl majoneesia
1/2 dl vehnäolutta
Suola ja mustapippuri
Sekoita, mausta, mausta ja laita viileään tekeytymään

Tarjoa kaikki saman aikaan ja anna jokaisen kasata oma vohvelinsa.