Viikon olut ja ruoka -pari: Suolaiset vohvelit ja vaalea vehnäolut
Kokeile brunssiksi suolaisia vohveleita parsan, kananmunien ja vehnäolutkastikkeen kera. Juomaksi belgityylistä vaaleaa vehnäolutta, NEIPAa, kevyttä hapanolutta tai kuivaa omenasiideriä. Vehnäoluen voi tarjota myös brunssihenkeen samppanjalaseista!
Vehnäolutvohvelit ja parsaa olutkastikkeella
Vohvelit:
3 dl vehnäolutta
2 dl juoksevaa turkkilaista jugurttia
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen: Voita
Sekoita olut, jugurtti, kananmunat ja sokeri kulhoon. Sekoita ruokasooda jauhoihin. Siivilöi jauhot sekoittaen kulhoon olut-jugurtti-munaseokseen. Anna turvota puoli tuntia. Paista vohveliraudalla kullankeltaiseksi.
Lisäksi:
Keitettyjä kananmunia nälän mukaan
Rucolaa pestynä
Uuniin öljyn kanssa:
1 pnt vihreää parsaa pestynä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese parsat ja kuori parsan varret. Öljyä uunivuoka, laita parsat sinne ja työnnä uuniin. Paahda parsoja kunnes napakan kypsiä, noin 10-15 minuuttia.
Vehnäolutmajoneesi:
1 dl majoneesia
1/2 dl vehnäolutta
Suola ja mustapippuri
Sekoita, mausta, mausta ja laita viileään tekeytymään
Tarjoa kaikki saman aikaan ja anna jokaisen kasata oma vohvelinsa.