Viikon olut ja ruoka -pari: Sinihomejuustoa muurahaisilla ja IPA

Nyt kun aikaa on, voit kokeilla hieman eksoottisempaa olut ja ruoka -paria eli sinihomejuustoa punakekomuurahaisten, hunajan ja IPA-oluen kera.

Kaikki muut aineet saat kaupasta, mutta muurahaiset käydään keräämässä metsästä ihan itse. Samalla saat liikuntaa ja metsäenergiaa!

Muurahaisten kirpeys, juuston suolaisuus, hunajan makeus ja oluen aromaattisuus ovat oiva yhdistelmä, joka kannattaa kokea. IPA antaa kaikille muille mauille ryhtiä ja sitoo ne yhteen. Kokeile, ihastut!

Hyönteiskokki ja Fat Lizardin panimoyrittäjä Topi Kairenius kertoi Olutpostille vinkit muurahaisten keräämiseen:

  • Ota mukaan kannellinen, tiukasti sulkeutuva muovirasia, jonka sisäreunat on öljytty muurahaisten karkailun välttämiseksi.
  • Etsi aktiivinen muurahaispesä metsästä.
  • Laita käsi muurahaispesän päälle ja anna muurahaisten kiivetä kädellesi.
  • Ravista muurahaiset rasiaan.
  • Muurahainen on kirpeän makuinen maustehyönteinen, joten kerää ensin vähän, niin voit maistella kotona.
  • Sulje rasia, vie se kotiin ja laita pakkaseen. Anna olla pakkasessa ainakin pari päivää.
  • Ota pakkasesta sulamaan hyvissä ajoin sopiva määrä

Tarjoa muurahaiset(noin 1 rkl) hyvän sinihomejuuston ja valuvan hunajan kanssa. Juomaksi jenkkityylinen, sessio IPA tai tuhdimpi, havumaisen tuoksuva IPA.