Viikon olut ja ruoka -pari: Olutpaahdettu kasvissalaatti fetalla ja karpaloilla
Kokeile kesäistä olutpaahdettua kasvissalaattia maukkaalla fetajuustolla ja makeilla karpaloilla. Seuraksi belgityylinen vehnäolut, hieman suolainen gose tai hedelmäinen APA. Oikeata kesäruokaa!
Olutpaahdettu kasvissalaatti fetalla ja karpaloilla
- 1 kesäkurpitsa
- 4 suippopaprikaa
- 200 g Feta-juustoa
- 2 dl kuivattuja karpaloita
- Tuoretta rosmariinia
Marinadi:
- 1 dl vehnäolutta
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 5 oksaa tuoretta rosmariinia
- Suolaa ja mustapippuria
Paloittele kesäkurpitsa ja puolita suippopaprikat syvään kulhoon. Sekoita marinadin osat yhteen ja kaada kasvisten päälle sekoittaen, että ne saavat marinadia pintaansa. Anna olla noin tunnin. Pyyhi liika marinadi kasvisten pinnalta ja grillaa kasvikset. Kasaa kasvikset kuumana lautasella, murusta feta päälle ja lopuksi sirottele karpalot ja rosmariini. Nauti belgityylisen vehnäoluen, maustamattoman gosen tai hedelmäisen APA-oluen kera.