• Oluttutka
  • Juomatutka
  • Kumppanit
  • Mediakortit
  • Yhteystiedot
  • Näköislehti
Kirjaudu Hae Hae
Juomaposti logo
  • Uutiset
  • Juomaposti
  • Olutposti
  • Siideriposti
  • Tisleposti
  • Ruokaposti
  • Kotiolutposti
  • Kahviposti
  • Tilaa lehti
  • Uutiset
  • Juomaposti
  • Olutposti
  • Siideriposti
  • Tisleposti
  • Ruokaposti
  • Kotiolutposti
  • Kahviposti
  • Tilaa lehti
  • Oluttutka
  • Juomatutka
  • Kumppanit
  • Mediakortit
  • Yhteystiedot
  • Näköislehti
  • Kirjaudu sisään
Siideriposti Juomaposti
Juomatutka Juomaposti

Viikon olut ja ruoka- pari: Oluinen ohratto ja vehnäolut

31.03.2024 / Kirjoittaja Anikó Lehtinen / Kategoriat: Ruokaposti, Valokeilassa

 Sadonkorjuuaika on täällä. Olutpostin oluiseen ohrattoon voi upottaa kaikki puutarhan kasvikset ja olutchimichurriin voi käyttää yrttipenkin satoa. Tarjoa ohratto sellaisenaan tai vaikka makkaroiden kera, juomaksi vaaleaa saksalaistyylistä vehnäolutta.

 

 

 

Oluinen ohratto paahdetuilla kasviksilla ja fetajuustolla

  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl ohrahelmiä
  • 2 dl vaaleaa vehnäolutta
  • 1 l kasvislientä
  • 1 punainen paprika
  • 200 g pitkiä papuja
  • 200 g fetajuustoa
  • —½ punttia timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen, levitä suikaloitu paprika ja pavut leivinpaperin päälle ja paahda niitä noin 10-15 minuuttia.Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipulin kynnet pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon ohrahelmet ja sekoittele aineksia hetki. Kaada kattilaan olut ja kiehauta. Kun olut on melkein haihtunut, kaada kattilaan kasvisliemi. Keitä ohrattoa n. 15 – 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Sekoita paahdettu paprika ja pavut ohrahelmien joukkoon ja viimeistele suolalla ja pippurilla. Murustele kuuman ohraton päälle fetajuustoa ja timjamia. Tarjoa ohratto tryffelimajoneesin ja olutchimichurrin kera.

VINKKI: Jos paistat makkaroita pannulla, voit paistaa sipulit myös makkaroilta jääneessä rasvassa. Saat maukkaan maun ohrattoon.

 

Tryffelimajoneesi & Olutchimichurri

Tryffelimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • —½ tl tryffeliöljyä

Sekoita ja laita hetkeksi kylmään.

Olutchimichurri

  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl vaaleaa golden ale-olutta
  • 1 laakerinlehti
  • 2 kourallista lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • (—½ pilkottu chili)

Laita kaikki kastikeainekset tehosekoittimeen. Tarkista maku, lisää suolaa tai pippuria maun mukaan. Voit laittaa mukaan myös tuoretta chiliä.

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Siskonmakkarapata ja IPA!

Avainsanat: olut, olut ja ruoka, olutresepti, vehnäolut

Jaa artikkeli:
Facebook LinkedIn

KATSO MYÖS...

Juomaposti

Juomaposti testasi kesän valkoiset ja punaiset kauppaviinit!

Juomapostin päätoimittaja, olutsommelier Anikó Lehtinen testasi viiniasiantuntija Ilkka Sirénin kanssa kesäiset kauppaviinit.

11.6.2025 | olutpostimestari
Juomaposti

Juomapostin TOP10 -kesäoluissa on hedelmäisiä ja raikkaita makuja! 

Juomapostin TOP10 -kesäoluet maistettiin arvovaltaisen raadin kesken. Oluissa arvioitiin kesäisyys, laadukkuus ja tasapainoisuus. Kaikki oluet maistettiin sokkona.

2.6.2025 | olutpostimestari
Olutposti

Viikon olut ja ruoka -pari: Paahdettua parsaa ja NEIPA-lohimajoneesi

Kokeile kevään herkkua parsaa maukkaalla, NEIPA-oluella maustetulla lohimajoneesilla.

31.3.2025 | Anikó Lehtinen

Uutiskirje

Juomaposti logo
Yhteystiedot

Olutposti media Oy
Epicenter, Mikonkatu 9
00100 Helsinki
juomaposti@juomaposti.fi
+358 40 218 41 79

Kategoriat
  • Uutiset
  • Juomaposti
  • Olutposti
  • Siideriposti
  • Tisleposti
  • Ruokaposti
  • Kahviposti
  • Kotiolutposti
  • Advertoriaalit
Näköislehti
  • Tilaa lehti
  • Oluttutka
  • Juomatutka
  • Lue näköislehti
Lataa App Storesta
Lataa Google Playsta
Seuraa meitä
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Tiktok
  • © Olutposti Media Oy 2025
  • Evästeasetukset
  • Rekisteriseloste
Hallinnoi suostumusta
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse {vendor_count} toimittajia Lue lisää näistä tarkoituksista
Näytä asetukset
{title} {title} {title}