Viikon olut ja ruoka- pari: Oluinen ohratto ja vehnäolut
Sadonkorjuuaika on täällä. Olutpostin oluiseen ohrattoon voi upottaa kaikki puutarhan kasvikset ja olutchimichurriin voi käyttää yrttipenkin satoa. Tarjoa ohratto sellaisenaan tai vaikka makkaroiden kera, juomaksi vaaleaa saksalaistyylistä vehnäolutta.
Oluinen ohratto paahdetuilla kasviksilla ja fetajuustolla
- 1 sipuli pilkottuna
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 dl ohrahelmiä
- 2 dl vaaleaa vehnäolutta
- 1 l kasvislientä
- 1 punainen paprika
- 200 g pitkiä papuja
- 200 g fetajuustoa
- —½ punttia timjamia
- suolaa
- mustapippuria
Lämmitä uuni 200 asteeseen, levitä suikaloitu paprika ja pavut leivinpaperin päälle ja paahda niitä noin 10-15 minuuttia.Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipulin kynnet pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon ohrahelmet ja sekoittele aineksia hetki. Kaada kattilaan olut ja kiehauta. Kun olut on melkein haihtunut, kaada kattilaan kasvisliemi. Keitä ohrattoa n. 15 – 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Sekoita paahdettu paprika ja pavut ohrahelmien joukkoon ja viimeistele suolalla ja pippurilla. Murustele kuuman ohraton päälle fetajuustoa ja timjamia. Tarjoa ohratto tryffelimajoneesin ja olutchimichurrin kera.
VINKKI: Jos paistat makkaroita pannulla, voit paistaa sipulit myös makkaroilta jääneessä rasvassa. Saat maukkaan maun ohrattoon.
Tryffelimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- —½ tl tryffeliöljyä
Sekoita ja laita hetkeksi kylmään.
Olutchimichurri
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl vaaleaa golden ale-olutta
- 1 laakerinlehti
- 2 kourallista lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- (—½ pilkottu chili)
Laita kaikki kastikeainekset tehosekoittimeen. Tarkista maku, lisää suolaa tai pippuria maun mukaan. Voit laittaa mukaan myös tuoretta chiliä.