Viikon olut ja ruoka -pari: Munakoisotaskut ja belgialaistyylinen vehnäolut

Tee viikonlopun alkupaloiksi tai brunssiherkuksi grillattuja munakoisotaskuja ja pistaasipähkinä & granaattiomenasalsaa. Tämä oiva herkku menee monen oluen kera, yhdistä se vaikka belgityyliseen vehnäolueen, raikkaaseen APA:aan, kirsikkaiseen kriekiin tai pehmeään blond aleen.

Grillatut munakoisotaskut ja pistaasipähkinä & granaattiomenasalsa

  • Yksi munakoiso

Pistaasipähkinä & granaattiomenasalsa

  • 1 granaattiomenan siemenet
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 dl pistaasipähkinärouhetta
  • ½ dl parmesanraastetta (tai 1/2 dl ravintohiivaa)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl belgityylistä vehnäolutta
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Tuoretta rosmariinia tai salviaa silputtuna

Sekoita salsan ainekset, maista ja mausta. Laita viileään hetkeksi. Viipaloi munakoiso, suolaa viipaleet ja anna seisoa hetken. Penslaa sitten viipaleiden pinta öljyllä ja paista kuumalla grillipannulla tai grillaa. Taita kahtia, laita salsaa sisälle ja tarjoa heti kylmän oluen kanssa. Syö käsin.

Ps. Salsa käy hyvin myös uunikanan kanssa.

Katso myös perunafajitasten resepti!

Viikon olut ja ruoka -pari: Perunafajitakset ja gose -olut

https://juomaposti.fi/aateloi-itsesi-olutdiplomilla/