Viikon olut ja ruoka -pari: Mangoiset beerbunit ja IPAa isälle
Tee isälle aasialaishenkinen brunssi maukkailla, oluella maustetuilla mangopossusämpylöillä. Herkulliset sämpylät syntyvät helposti aamupäivällä ja kun brunssilla ne tarjoilee IPA-oluen kera, on isänpäivä täydellinen. Muista, että voit tarjota IPA:n myös holittomana, jos edessä on ajoa vaikka isovanhemmille tai holiton maistuu muuten brunssilla paremmin.
Mangopossut sämpylässä
- 300 g possun sisä-tai ulkofilettä suikaleina (tai tofukuutioita)
- 300g mangokuutioita (vaikka pakkasesta)
- Kookosöljyä paistamiseen
- 2 rkl Sweet & Sour-kastiketta
- 1 dl lager-olutta
- 1 rkl hunajaa
- pari hyppysellistä Garam Masala –maustetta
- Suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
- Sriracha-kastiketta
- ½ punttia tuoretta korianteria
- 4-6 pientä vehnäsämpylää
Paahda possusuikaleihin väri kookosöljyssä pannulla. Lisää mangopalat, sweet & sour -kastike, mausteet, hunaja ja olut ja anna kiehua kasaan sekoitellen. Halkaise sämpylät melkein kokonaan ja lämmitä ne. Tunge mangopossutäytettä sämpylöiden sisälle, koristele korianterilla ja sriracha-kastikkeella. Juomaksi sessio IPA, APA, lager tai golden ale.
Kokeile brunssille isälle myös näitä:
Viikon olut ja ruoka -pari: Suolaiset vohvelit ja vaalea vehnäolut
Viikon olut- ja ruokapari: Kylmäsavulohta, uppomunaa ja saksalaistyylistä vehnäolutta