Viikon olut ja ruoka -pari: Lohinugetit ja IPA

Mikään ei ole parempaa kuin rapeaksi paneroidut lohinugetit, sipulirenkaat ja aromaattisen katkeroinen IPA-olut. Lohen tuhti rasvaisuus leikkaantuu IPA-oluen katkeroilla ja oluen sitrusmainen humalointi kesyyntyy sipulirenkaiden mehevyydellä. Kannattaa kokeilla, vaikka uuden vuoden valvojaisiin!

Olutpippuripaneroidut lohinugetit ja sipulirenkaat avokadodipillä

  • Noin 300 g lohta (jos haluat vegeversion, niin käytä munakoisoa)
  • 2 isoa sipulia

Panerointiin ja paistoon:

  • Noin 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kanamunaa
  • 2 dl lager-olutta
  • Noin 3 dl korppujauhoja
  • Ripaus maustepippuria
  • Paistamiseen rypsiöljyä

Avokado-dippi:

  • 2 pehmeää avokadoa
  • 1 mandariinin mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl lager-olutta

Lusikoi avokado kuorestaan, poista kivi ja muussaa hedelmäliha kulhoon. Sekoita dipin ainekset avokadon ja laita viileään.

Leikkaa lohet suupaloiksi ja sipulit renkaiksi(erottele varovasti yksittäisiksi renkaiksi). Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhoja, toiselle, syvälle lautaselle kanamunat ja olut, sekoita ne, ja kolmannelle lautaselle korppujauhot ja pippuria.

Kasta lohipalat ja sipulirenkaat ensin vehnäjauhoihin, sitten kanamunaseokseen ja lopuksi korppujauhoihin.

Laita korkeareunaiseen kattilaan öljy ja kuumenna se. Kokeile yhdellä sipulirenkaalla kuumuutta. Paista lohipalat ja sipulirenkaat kullankeltaiseksi, kaada lasiin ipaa ja dippaile menemään.

Kokeile myös!

Uudeksivuodenvalvojaisiin oluinen tartar kahdella tavalla