Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen sieni-kurpitsarisotto ja amber ale

Kokeile pimeneviin iltoihin pehmeänmaukasta sieni-kurpitsarisottoa. Kylkeen karamellimainen amber ale, red ale tai brittityylinen IPA, niin illallinen on siinä!

Oluinen sieni-kurpitsarisotto

  • 2 myskikurpitsaa
  • Suolaa
  • Risotto
  • 1 salottisipuli kuutioina
  • Noin 4 rkl oliiviöljyä
  • noin 2 rkl voita
  • 300 g risottoriisiä
  • noin 2 l kasvislientä
  • 3 dl amber ale- tai rea ale-olutta
  • Kahden myskikurpitsan sisällys kuutioituna
  • Noin 10 herkkusientä
  • 1 dl parmesanraastetta
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Tuoretta rosmariinia

Leikkaa kurpitsat pituussuuntaan, poista siemenet ja kaiverra sisus ulos. Laita uuniin ja paahda niitä noin 15 minuuttia. Kuutio sisus ja pestyt herkkusienet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa pehmeäksi, lisää kurpitsakuutio ja sienet ja ruskista. Laita sitten seos sivuun. Lisää isoon kattilaan voi ja öljy ja kuullota riisit läpinäkyviksi (noin 10 minuuttia). Lisää sitten pari kauhallista kasvislientä sekaan, sekoita ja anna liemen imeytyä, lisää olut. Toista kunnes riisi on kypsää ja puuromaista. Jos kasvisliemi loppuu, tee lisää tai käytä lisää olutta.

Sekoita sieni-kurpitsaseos risoton sekaan, sitten parmesanraaste risottoon, mausta, ja viimeistele tuoreella rosmariinilla. Laita risotot myskikurpitsan puolikkaisiin halutessasi. Juomasuositus amber ale, red ale tai britti-IPA.