Viikon olut ja ruoka -pari: Blinit savusiikamoussella ja lager-olut
Bliniaika on käsillä ja kannattaakin hyödyntää sitä. Perinteinen pari on blinit ja kupliva lager-olut, jossa rasvaisen blinin tuhtiutta keventää oluen aromikas humalointi. Tarjoa tänä vuonna blinit savusiikamoussella!
Olutblinit
- 2 dl maitoa
- 2 dl vaaleaa lager –olutta
- 1 kanamuna
- 1 tl soodaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- Ripaus sokeria
- 1 tl suolaa
- Paistamiseen voita
Sekoita maito, olut ja kanamuna tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa muut raaka-aineet ja siivilöi maito-olut-kanamunaseoksen joukkoon. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista blinipannussa voin kanssa kullankeltaisiksi blineiksi.
Savusiikamousse
- 300 g savusiikaa tai savulohta
- 1 dl majoneesi
- 1/2 dl turkkilaista jugurttia
- 2 tl maustamatonta hapanolutta tai sitruunamehua
- 15 kpl kaprista
- 2 tl tilliä
Leikkaa tilli hienoksi. Puhdista siika ruodottomaksi. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella mousseksi.
Tarjoa kuumat blinit savusiikamoussen kera. Jos ei mousse miellytä, niin blinit sopivat myös graavi- ja savulohen, sienisalaatin, mädin, tai kylmäsavuporon kera. Juomaksi raikas lager- tai pils -olut, hedelmäinen APA tai sessio IPA tai saksalaistyylinen vehnäolut.
Kokeile blinien kanssa myös uppomunia!
Viikon olut- ja ruokapari: Kylmäsavulohta, uppomunaa ja saksalaistyylistä vehnäolutta