Viikon olut ja ruoka -pari: Blinit savusiikamoussella ja lager-olut

Bliniaika on käsillä ja kannattaakin hyödyntää sitä. Perinteinen pari on blinit ja kupliva lager-olut, jossa rasvaisen blinin tuhtiutta keventää oluen aromikas humalointi. Tarjoa tänä vuonna blinit savusiikamoussella!

Olutblinit

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vaaleaa lager –olutta
  • 1 kanamuna
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • Ripaus sokeria
  • 1 tl suolaa
  • Paistamiseen voita

Sekoita maito, olut ja kanamuna tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa muut raaka-aineet ja siivilöi maito-olut-kanamunaseoksen joukkoon. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista blinipannussa voin kanssa kullankeltaisiksi blineiksi.

Savusiikamousse

  • 300 g savusiikaa tai savulohta
  • 1 dl majoneesi
  • 1/2 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 tl maustamatonta hapanolutta tai sitruunamehua
  • 15 kpl kaprista
  • 2 tl tilliä

Leikkaa tilli hienoksi. Puhdista siika ruodottomaksi. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella mousseksi.

Tarjoa kuumat blinit savusiikamoussen kera. Jos ei mousse miellytä, niin blinit sopivat myös graavi- ja savulohen, sienisalaatin, mädin, tai kylmäsavuporon kera. Juomaksi raikas lager- tai pils -olut, hedelmäinen APA tai sessio IPA tai saksalaistyylinen vehnäolut.

Kokeile blinien kanssa myös uppomunia!

Viikon olut- ja ruokapari: Kylmäsavulohta, uppomunaa ja saksalaistyylistä vehnäolutta