Viikon olut ja ruoka -pari: Lämmin linssisalaatti ja lager-olut

Maukas linssisalaatti on ehdoton kesäruoka.

Lisäkkeenä olevat kanamunat ja kirpeä wasabi-rucolajugurtti maistuvat hyvin raikkaan, hieman maltaisen lager-oluen kera. Toinen vaihtoehto on hedelmäinen, belgityylinen vehnäolut, jota on käytetty myös linssisalaatin valmistuksessa. Salaatin voi tarjota iltapalana tai grilliherkkujen lisäkkeenä.

Lämmin linssisienitomaattisalaatti ja wasabirucolajugurtti (2:lle)

  • Lämmin salaatti:
  • Noin 250 g esikeitettyjä linssejä
  • 1 prk tölkkiherkkusieniä tai noin 6 tuoretta herkkusientä
  • 4 tomaattia viipaleina
  • 1 dl vaaleaa belgityylistä vehnäolutta
  • 1 rkl punaista pestoa
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Lisäksi: keitettyjä kanamunia nälän mukaan ja tuoretta korianteria tai muuta yrttiä
  • Wasabi-rucolajugurtti:
  • 1/2 pnt rucolaa tai muuta salaattia
  • 1-2 rkl wasabia (miten voimakkaan haluaa)
  • 1, 5 dl turkkilaista jugurttia (ei valuvaa)
  • Suolaa ja pippuria

Sekoita sauvasekoittimella wasabi-rucolajugurtin ainekset, maista ja mausta, laita viileään tekeytymään.

Keitä kanamunat. Huuhtele linssit ja sienet (halutessasi viipaloi sienet). Paista niitä öljyssä hetken, lisää punainen pesto ja vehnäolut. Anna nesteen hautua pois. Lisää viipaloidut tomaatit ja mausta. Sekoittele hetki.
Tarjoa lämmin salaatti tuoreen korianterin, keitettyjen kananmunien ja jugurtin kera. Juomaksi sopii belgityylinen vehnäolut tai raikas lager-olut.

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!

Oluttutka