TyS500 osa 12. Valamon luostarin absinttia sekä muita tisleitä
Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 12: Valamon luostarin absinttia sekä muita tisleitä.
Nyt on jännät paikat. Tänään nimittäin tapaan Valamon luostarissa Isä Andreaksen. En siksi, että kaipaisin hengellistä ohjausta vaan tarinatuokiota luostarin tislaamotoimintaa ajatellen sekä muutenkin uteliaana mikä mies on isä Andreas. Mikä on hänen tarinansa?
Itse luostarin toiminnasta ja historiasta voitte käydä lukemassa, vaikka artikkelin lopussa olevin linkkien kautta mutta nyt jutellaan Valamon tislaamotoiminnasta ja varsinkin Absintista jota luostari on alkanut tuottaa tislaajamestari Asko Ryynäsen toimiessa tuotteen tislaajana kuten muidenkin Valamon väkevien kohdalla.
Isä Andreas on fyysisesti 85-vuotias mutta silmistä näkee, että sisällä asuu mieleltään nuori ja tasapainoinen tisleiden ystävä. Vaikka olemme tavanneet pari kertaa Uisge festivaaleilla kysyn, tehdäänkö sinunkaupat haastatteluakin koskien. Kysymys on ilmeisen turha sillä vastauksen mukaan ne on tehty jo syntyessämme, mutta nyt siis tarinaa Valamolta isä Andreaksen kertomana olkaa hyvä.
Seuraavassa Olutposti-lehdessä, joka ilmestyy 19.9. on juttua Valamon absintista sekä kuinka tätä jaloa juomaa nautitaan oikeaoppisesti.
Tähän päättyy Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa -sarja, jossa matka vei länsirannikkoa pitkin Savon kautta takaisin Stadiin.
Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa
Yhdistän tässä Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa (TyS500) blogissa asiat, jotka ovat minulle rakkaita. Siis matkailun, kohtaamiset ja videoiden tekemisen. Tietenkin itse Oluen ja hyvä ruoan lisäksi. Tällä reissulla matkamme vie Suomen rannikkoa ylös Perämeren perukoille, Savon kautta Karjalaan ja takaisin Stadiin. Vierailen muutamissa Olutpostin kumppanuuspanimoissa ja -ravintoloissa, jotka ovat mukana Oluttutkassamme .
Kaikki siis 500 tunnissa, joten eipä tarvitse hötkyillä ei. Siispä matkaan polkupyörät auton perässä, kuvauskamat takapenkillä ja takakontti pullollaan tavaraa. Kyseessä on 12-osainen sarja joka ilmestyy Olutpostin verkkoon aina keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.
Teksti ja kuvat: cyde
Video: cyde ja leikkaus Harri Soinila
TyS500 osa 7. Viiniasiantuntijan vieraana ahvenanmaalaisessa taivaassa
TyS500 osa 5. Makumatkailua Ahvenanmaalla edistää Visit Åland
Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 3. Koulu jonka penkillä viihtyy.