TyS500 osa 12. Valamon luostarin absinttia sekä muita tisleitä

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 12: Valamon luostarin absinttia sekä muita tisleitä.

Nyt on jännät paikat. Tänään nimittäin tapaan Valamon luostarissa Isä Andreaksen. En siksi, että kaipaisin hengellistä ohjausta vaan tarinatuokiota luostarin tislaamotoimintaa ajatellen sekä muutenkin uteliaana mikä mies on isä Andreas. Mikä on hänen tarinansa?

Itse luostarin toiminnasta ja historiasta voitte käydä lukemassa, vaikka artikkelin lopussa olevin linkkien kautta mutta nyt  jutellaan Valamon tislaamotoiminnasta ja varsinkin Absintista jota luostari on alkanut tuottaa tislaajamestari Asko Ryynäsen toimiessa tuotteen tislaajana kuten muidenkin Valamon väkevien kohdalla.

Isä Andreas on fyysisesti 85-vuotias mutta silmistä näkee, että sisällä asuu mieleltään nuori ja tasapainoinen tisleiden ystävä. Vaikka olemme tavanneet pari kertaa Uisge festivaaleilla kysyn, tehdäänkö sinunkaupat haastatteluakin koskien. Kysymys on ilmeisen turha sillä vastauksen mukaan ne on tehty jo syntyessämme, mutta nyt siis tarinaa Valamolta isä Andreaksen kertomana olkaa hyvä.

Seuraavassa Olutposti-lehdessä, joka ilmestyy 19.9. on juttua Valamon absintista sekä kuinka tätä jaloa juomaa nautitaan oikeaoppisesti.

Tähän päättyy Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa -sarja, jossa matka vei länsirannikkoa pitkin Savon kautta takaisin Stadiin.

Tislaamon pannu

Tislaamon pannut porisevat tiuhaan tahtiin.

Rakennus ja viinisäiiöt

Valamon tislaamo sijaitsee samassa tilassa viinin valmistamon kanssa.

Valamon luostarin viskikellari

Isä Andreas luostarin viskikellarin edessä

kaksi miestä luostarin edessä

Kaksi miestä mustissa joista toinen kuuluu tuotteiden kuluttajiin ja toinen niiden valmistajiin….sekä kuluttajiin.

 

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa

Yhdistän tässä Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa (TyS500) blogissa asiat, jotka ovat minulle rakkaita. Siis matkailun, kohtaamiset ja videoiden tekemisen. Tietenkin itse Oluen ja hyvä ruoan lisäksi. Tällä reissulla matkamme vie  Suomen rannikkoa ylös Perämeren perukoille, Savon kautta Karjalaan ja takaisin Stadiin. Vierailen muutamissa Olutpostin kumppanuuspanimoissa ja -ravintoloissa, jotka ovat mukana Oluttutkassamme .

Kaikki siis 500 tunnissa, joten eipä tarvitse hötkyillä ei. Siispä matkaan polkupyörät auton perässä, kuvauskamat takapenkillä ja takakontti pullollaan tavaraa. Kyseessä on 12-osainen sarja joka ilmestyy Olutpostin verkkoon aina keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Teksti ja kuvat: cyde

Video: cyde ja leikkaus Harri Soinila

Olutreissu: Missä kannattaa juoda olutta Itä-Suomessa?

Hurmaava Hailuoto ja sen ylpeys Hailuodon Panimo.

TyS500 osa 9. Tarinaa Porista ja mallasviskin juhlavuosi

TyS500 osa 8. Raumalaisen Linden Breweryn juhlavuosi.

TyS500 osa 7. Viiniasiantuntijan vieraana ahvenanmaalaisessa taivaassa

Naureskelua, olutta ja siideriä Open Water Breweryllä

TyS500 osa 5. Makumatkailua Ahvenanmaalla edistää Visit Åland

TyS500 osa 4. Stallhagen on enemmän kuin pelkkä panimo

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 3. Koulu jonka penkillä viihtyy.

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 2. Kakola go go!

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 1. Ou nou lets go!

Olutreissu-kirja tarjoaa matkan läpi Suomen olutkaupunkien