Rapea tomaattipasta IPA-oluen kera
Olutta voi hyvin yhdistää myös pastan kanssa, viinin sijaan. IPA-oluet ovat hyvin monikäyttöisiä ja ne sopivat myös pastan kera, leikaten pastan pehmeän tuhtia suutuntumaa. Hedelmäisen raikas, tuoksultaan sitrusmainen ja amerikkalaisilla humalalajikkeilla humaloitu IPA-olut on kelpo kumppani tomaattipastalle, jossa tomaatin hapokkuus yhdistyy IPA-oluen raikkauteen ja sen hieman karamellimaltaiseen makuun.
Rapea tomaattipasta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 paahdettua paprikaa (halkaise ja paahda uunissa paprikat oliiviöljyn kanssa noin 15-20 minuuttia)
oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl hunajaa
1 rkl makeaa paprikajauhetta
1 dl tomaattimurskaa
suolaa ja hyppysellinen chiliä
2 dl Estrella Tilli&Ruohosipuli Chips
Freesaa pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet kuultaviksi öljyssä ja paprikajauheessa. Lisää tomaatit ja paloitellut paprikat. Lisää tomaattimurska ja hunaja ja mausta. Kiehauta ja anna hautua noin 15 minuuttia. Aja tehosekoittimella tahnaksi ja tarjoa juuri keitetyn pastan kanssa. Ripottele päälle runsaasti sipsejä. Nauti hedelmäisen IPA-oluen kera.