Olutmarinoidut appelsiinirapuvartaat grilliin

Nyt kannattaa viimeistään kaivaa grilli esiin ja valmistaa herkkuja käyttäen olutta grilliruuan raaka-aineena. Hapanoluet sopivat erinomaisesti aromikkaiden äyriäisten valmistukseen, antaen hauskaa kirpeyttä ruuan aromiin, joten tämä helppo appelsiini&olut-rapuvarras maistuu kaikille. Ja mikä parasta, tästä reseptistä jää tilkka olutta myös kokin lasiin. Kokeile olutmarinoituja appelsiinirapuvartaita ensimmäisiin lämpimiin kesäiltoihin!

Appelsiini&olutmarinoidut rapuvartaat

  • Noin 25-30 kpl jättikatkarapua tuoreena tai pakasteena, muista sulattaa etukäteen
  • Liotettuja puisia grillivartaita

Rapujen marinadi:

  • 2 appelsiinin mehu
  • 1 dl gose-olutta
  • —½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Suolaa
  • Rouhaus chilijauhetta

Muuten:

  • Noin 10 kpl pikkutomaatteja

Sekoita marinointiliemi ja laita grillivartaat likoamaan. Upota ravut marinadiin noin puoleksi tunniksi. Pujota vuorotellen rapuja ja tomaatteja vartaisiin. Grillaa nopeasti, voit sivellä niitä samalla marinointiliemellä. Tarjoa heti viileän gosen tai berliner weissen kera.