Olut ja ruoka: Tuhti lihapata olutliemessä
Tuhti lihapata olutliemessä on mainio ruokalaji jolla jaksaa pitkään. Juomaksi maltainen doppelbock, red ale tai paahteinen stout.
Tuhti lihapata olutliemessä
- Noin 500 g naudanpaistia tai muuta rasvaista ruhonosaa
- 100 g pekonia tai siankylkeä
- 2 porkkanaa
- 6 kpl perunaa
- 1 salottisipuli
- 1 sipuli
- 4 kynttä valkosipulia
- 1 laakerinlehti
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- 12 kpl kokonaista mustapippuria
- 5 dl doppelbock-olutta tai muuta hennosti humaloitua, maltaista olutta
- vettä
- suolaa
- tuoretta timjamia
Pieni pekoni. Kuutio naudanpaisti ja laita pataan pekonin kera, lisää suolaa ja ruskista lihat liedellä. Lisää pataan olut ja vettä niin että liha peittyy. Laita uuniin 175 asteeseen ja hauduta noin puolitoista tuntia. Kuori ja viipaloi porkkanat sekä perunat, kuori ja lohko sipuli sekä valkosipuli.
Lisää pataan juurekset, sipulit ja mausteet. Lisää vettä niin että ne peittyvät. Mausta suolalla maun mukaan. Hauduta edelleen 175 asteessa toiset puolitoista tuntia. Ota pata uunista, laita päälle tuoretta timjamia ja nauti rapeakuorisen leivän kanssa.
Juomaksi maltainen doppelbock, red ale tai paahteinen stout.
Kuva: Anikó Lehtinen